Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Συνήγορος Πολίτη: Οι Γερμανοί έκαναν έξωση σε Ελληνίδα από φοιτητική εστία εν μέσω πανδημίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνήγορος Πολίτη: Οι Γερμανοί έκαναν έξωση σε Ελληνίδα από φοιτητική εστία εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πανδημίας, Ελληνίδα φοιτήτρια Πανεπιστημίου στην Γερμανία αντιμετώπισε πρόβλημα στέγασης, αφού της ζήτησαν να παραδώσει το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας στην οποία διέμενε και να μετακομίσει εντός προθεσμίας ολίγων ημερών, την ώρα που ο SARS CoV-2 επελαύνει στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Τη λύση έδωσε ο δικός μας Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο απελπισμένη η νεαρή φοιτήτρια προσέφυγε, μέσω της οικογένειάς της στη Ελλάδα.

Άμεσα μετά τη λήψη του αιτήματος, ο Συνήγορος του Πολίτη, κ. Ανδρέας Ποττάκης, ανέλαβε πρωτοβουλία και με προσωπική του επιστολή απευθύνθηκε στον ομόλογό του, πρόεδρο της Επιτροπής Αιτημάτων (Petitionsausschuss-Petitions Committee) του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας (Deutscher Bundestag) κ. Marian Wendt, ζητώντας τη παρέμβαση της Επιτροπής προς τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Με συνεχή συνεργασία του προσωπικού του Συνηγόρου του Πολίτη με το προσωπικό του ομόλογου θεσμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την καθοριστική διαμεσολάβηση του δεύτερου, το ζήτημα επιλύθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η φοιτήτρια δεν χρειάστηκε να μετακομίσει. Σε σχετικό με το θέμα αυτό δελτίο Τύπου ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση, επειδή εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης για την ανθρωπότητα δοκιμασίας, η αγαστή συνεργασία μεταξύ των ομολόγων εθνικών θεσμών μετουσιώνεται σε κρίσιμες υπηρεσίες για τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην Ευρώπη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ