Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022

Θύελλα στο δικαστικό Σώμα: Παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων ο Ισ. Ντογιάκος μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα – Παρέμβαση του Εφέτη Γ. Παπαγεωργίου

Με επιστολή του στο ΔΣ  υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή  «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου». Την παραίτηση του ΔΣ ζητά ο εφέτης Γ. Παπαγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύελλα στο δικαστικό Σώμα: Παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων ο Ισ. Ντογιάκος μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα – Παρέμβαση του Εφέτη Γ. Παπαγεωργίου

Βαριές σκιές στο δικαστικό Σώμα με βολές και σκληρές αναφορές, ρίχνει η υπόθεση της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) για τον Δημ. Κουφοντίνα με την οποια καλούσε, μεταξύ άλλων, την Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι τον απεργό πείνας.

Στο ήδη βαρύ κλίμα έρχεται να προστεθεί η παραίτηση βόμβα από μέλος της Ενωσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Με επιστολή του στο ΔΣ  υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή  «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Η ΕΔΕ,  αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την επίμαχη ανακοίνωσή της με την οποία ζητάει από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:

Α) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,

Β) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και

Γ) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει ο κ. Ντογιάκος, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ  είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Αναφέρει ακόμα  ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια  της ΕΔΕ επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της».

Παρέμβαση του Γ. Παπαγεωργίου, Προέδρου Εφετών, για την ανακοίνωση της ΕνΔΕ

Την παραίτηση του Δ.Σ της ΕνΔΕ , ζητά με παρέμβασή του,  ο Πρόεδρος Εφετών  κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, μετά την δημοσίευση της ανακοίνωσης για τον Δημ. Κουφοντίνα.

Ο κ. Παπαγεωργίου θεωρεί ότι η ανακοίνωση δεν θεμελιώνεται σε καμία παράγραφο του καταστατικού της Ένωσης και εκθέτει τα μέλη της .

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Κύριοι.

Η ΕΝΔΕ έχει ονοματεπώνυμο, αρχές και ιστορία.

Κάτω από το όνομα αυτό δεν μπορεί να κρύβεται ο ανώνυμος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ» και να βάζει στο στόμα της Ένωσης τους πόθους  του και τις ιδεοληψίες του.

Σας υπενθυμίζω ότι σκοπός της Ενώσεως είναι:

  1. Η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.
  2. Η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.

3.Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών.

  1. Η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
  2. Η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της.
  3. Η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών.

Σας ΕΡΩΤΩ : Η ανακοίνωση του κυρίου γραφείου τύπου σε ποια παράγραφο θεμελιώνεται;

Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια ένωση που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της με εκθέτουν ως μέλος της συλλογικότητας και δεν  σέβονται το καταστατικό της.

Περίμενα μέχρι σήμερα μια λέξη σας , όχι αυτή της συγνώμης , αλλά εσείς παραμένετε ΚΟΥΦΟΙ  στην έκρηξη που μόνοι σας δημιουργήσατε.

 Σας ζητώ να φύγετε πριν κάνετε και άλλη ζημία στην Ένωση

Γεώργιος Παπαγεωργίου

Μέλος της Ένωσης

Τι ανέφερε προηγουμένως το dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ