Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τη συστέγαση όλων των δικαστηρίων του Πειραιά στον ίδιο χώρο επιδιώκει η Κυβέρνηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη συστέγαση όλων των δικαστηρίων του Πειραιά στον ίδιο χώρο επιδιώκει η Κυβέρνηση
Την απόφαση της Κυβέρνησης να στεγαστούν όλες ανεξαρτήτως οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά σε ένα κτίριο χωρητικότητας 25.000 – 30.000 τ.μ., γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, στην δημοτική αρχή του Πειραιά και σε όλους τους δικαστικούς παράγοντες της πόλης σε συνάντηση τους με θέμα την μεταστέγαση των δικαστηρίων.
Με δεδομένο την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης δύο είναι οι προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις: η μεταστέγαση στο υφιστάμενο κτίριο του πρώην εργοστασίου «ΚΕΡΑΝΗΣ» (Γέφυρα Καλαμάκι) στην είσοδο της πόλης με την ταυτόχρονη υπογειοποίηση των γραμμών του τραίνου και ενδιάμεση στάση στη θέση αυτή, ή  η κατεδάφιση και εν συνεχεία κατασκευή νεόδμητου κτιρίου στην Ακτή Κονδύλη (πρώην Τελωνείο).
Η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, το Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τους Προϊσταμένους όλων των Δικαστηρίων Πειραιά και των αντίστοιχων Γραμματειών τους και του Προέδρου των Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, ενώ σε αυτήν παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πάνος Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
Εκτός κούρσας η Ράλλειος
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις   σχετικά με τις προτεινόμενες λύσεις για την οριστική λύση του ζητήματος, αφού αρχικά ο Υπουργός έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης και ότι είναι ώριμη πλέον η στιγμή για την απόφαση της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων, στη συνέχεια δε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ έγινε μία προσέγγιση των τριών υφισταμένων προτάσεων Α) Ράλλειος και ανακατασκευασμένη Σκουζέ Β) πρώην Τελωνείο Πειραιά και Γ) πρώην εργοστάσιο Κεράνης (στην είσοδο της πόλης).
Στις 10/09/2020 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου ο Πρόεδρος  Γιώργος  Σταματογιάννης ενημέρωσε το σώμα για τις νεότερες εξελίξεις για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, μετά την ως άνω συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με δεδομένο ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι η συστέγαση όλων των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στον ίδιο χώρο, βγαίνει εκτός κούρσας για λόγους χωρητικότητας η λύση του κτιρίου της Ραλλείου Σχολής.
       Κατά την ενημέρωση του προέδρου του ΔΣΠ προς το Δ.Σ., τα μέλη του επιφυλάχθηκαν  να πάρουν θέση, όταν θα υπάρξουν από την Πολιτεία συγκεκριμένες προτάσεις για τις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις με όρους ασφάλειας, υγιεινής, χρόνου και δαπάνης και γενικότερα ενός κτιρίου που θα είναι αντάξιο της αποστολής του.
     Στη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα νέα δεδομένα θα τεθούν υπόψη των Δικηγόρων Πειραιά σε Γενική Συνέλευση, που ως κυρίαρχο σώμα θα προκρίνει την προσφορότερη λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ