Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Αποκάλυψη: Ολόκληρη η εγκύκλιος για τις άδειες στον ιδιωτικό τομέα λόγω κορονοϊού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Ολόκληρη η εγκύκλιος για τις άδειες στον ιδιωτικό τομέα λόγω κορονοϊού

Αδεια τριών ημερών συν μια από την κανονική άδεια του εργαζόμενου προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την αποχή του εργαζόμενου από τα εργασιακά του καθήκοντα. Αυτό αφορά κάθε εργοδότη ο οποίος απασχολεί όσους εμπίπτουν στην περιπτωσιολογία συμπτωμάτων οι ίδιοι ή τα οικεία τους πρόσωπα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.

Η εγκύκλιος που είναι στα σκαριά και εξειδικεύει  την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται μεταξύ άλλων η υποχρέωση των εργοδοτών να δώσουν την άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους ενώ σημειώνεται ότι στην περίπτωση των εγκύων εργαζομένων γυναικών, συστήνεται η απομάκρυνση τους από την εργασία.

Η άδεια ειδικού σκοπού έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον τριών ημερών, την οποία ακολουθεί στη συνέχεια η χορήγηση μίας ημέρας κανονικής αδείας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τη λήξη του έκτακτου και προσωρινού μέτρου. Ανά τρεις ημέρες αδείας ειδικού σκοπού προστίθεται υποχρεωτικά μια ήμερα ετήσιας κανονικής άδειας του εργαζομένου η οποία αφαιρείται από το συνολική δικαιούμενη κανονική άδεια για το έτος 2020!

Δείτε εδώ το σχέδιο της εγκυκλίου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΝΠ 11.03.2020

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ