Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Τι ζήτησαν οι εισαγγελείς από τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Αυξάνονται οι θέσεις εισαγγελικών λειτουργών

Από τη συνάντηση προέκυψε αφενός η αύξηση κατά 9 των θέσεων εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το αίτημά τους για έγκαιρο εμβολιασμό των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι ζήτησαν οι εισαγγελείς από τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Αυξάνονται οι θέσεις εισαγγελικών λειτουργών Freepik

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είχε η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Από αυτή προέκυψε αφενός η αύξηση κατά 9 των θέσεων εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το αίτημά τους για έγκαιρο εμβολιασμό των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών ακόμη και από τα αδιάθετα εμβόλια.

Οι εισαγγελείς έθεσαν τα εξής ζητήματα:

1) Η ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου.

2) Ο έγκαιρος εμβολιασμός των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών ακόμη και από τα αδιάθετα εμβόλια.

3) Η αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών που με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι αυξάνονται από 1/02/2021 κατά εννέα (9) στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

4) Η εξαίρεση των αυτοφώρων δικαστηρίων από τη υπαγωγή σε φωνοληψία με αντίστοιχη τροποποίηση της υπ’ αριθ. 45304/2021 Υπουργικής Απόφασης.

5) Η ανάγκη περαιτέρω ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης.

6) Λοιπά ζητήματα όπως η κτιριακή υποδομή των Δικαστικών Μεγάρων, η προώθηση στη Βουλή του ήδη υπάρχοντος σχεδίου του νέου Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ., (Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων), η παράταση της προθεσμίας υποβολής του πόθεν έσχες του τρέχοντος έτους αλλά και των προγενέστερων ετών σε όσους συναδέλφους η Επιτροπή της Βουλής ζητά διευκρινίσεις.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή και θετική διάθεση τις προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τις οποίες διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ