Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Την Τρίτη η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΣτΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την Τρίτη η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΣτΕ

Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ποιους δικαστικούς λειτουργούς θα προτείνει στον υπουργό Δικαιοσύνης, για την κάλυψη των θέσεων του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την ημέρα αυτή θα παρουσιαστούν ενώπιόν της οι υποψήφιοι που πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εκ των οποίων θα επιλεγούν τρεις.

Υπενθυμίζεται ότι , για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, μετά την αναμενόμενη παραίτηση της Αικ. Σακελλαροπούλου η οποία τον άλλο μήνα αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Τον τελευταίο λόγο για την πλήρωση των θέσεων θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ