Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους

Πληθαίνουν οι φωνές σε επίπεδο κυρίως ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που τάσσονται υπέρ της παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους αλλά και της έναρξης κατά της έναρξης κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα του επόμενου δικαστικού έτους. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης -Κωνσταντίνος Χαλκιάς, σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της παράτασης, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους:

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι Λειτουργοί του συμφωνούν με τυχόν παράταση του δικαστικού έτους κατά έναν μήνα, με αντίστοιχο περιορισμό των δικαστικών τους διακοπών. Η παράταση αυτή κρίνεται απόλυτα αναγκαία, αφού η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων για σχεδόν δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιτείνει το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης, προκαλεί δε σοβαρές επιπτώσεις και μεγάλο κόστος στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παράταση του δικαστικού έτυς οι απόψεις διίστανται, καθώς κάποιες ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, είναι αντίθετες με την παράταση του δικαστικού έτους το Καλοκαίρι και τη μείωση των θερινών διακοπών, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν μετά και την εξαγγελία παράτασης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων.Τσιάρα. Ο υπουργός έχει προαναγγείλει ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει όλο τον Ιούλιο, ενώ το νέο δικαστικό έτος θα ξεκινήσει από την Ιη Σεπτεμβρίου αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινούσε άλλες χρονιές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ