Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, μελών του Συλλόγου αυτού, αλλά και υπάλληλων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση (7.8.2012) με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 3832/2010 καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία Εθνικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, η οποία υπαγόταν στο υπουργείο Οικονομικών και οι αρμοδιότητές της και το προσωπικό της στο σύνολό τους, μεταφέρθηκαν στη ΕΛΣΤΑΤ, ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 101 του Συντάγματος η μετατροπή της ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητης Αρχής, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και ότι πριν την έκδοση του κανονισμού,  δεν προηγήθηκε  συζήτηση  ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Η ΕΛΣΤΑΤ αμφισβητεί το έννομο συμφέρον των προσφευγόντων.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Τσιμέκας, έθεσε θέμα αρμοδιότητας του Τμήματος που πρέπει να δικάσει την εν λόγω αίτηση.

Τέλος, το δικαστήριο  επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ