Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Συνταξιούχοι στην Πρόεδρο του ΣτΕ: Να δημοσιευτούν τώρα οι αποφάσεις για το νόμο Κατρούγκαλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνταξιούχοι στην Πρόεδρο του ΣτΕ: Να δημοσιευτούν τώρα οι αποφάσεις για το νόμο Κατρούγκαλου

«Φτάνει η παραπληροφόρηση των συνταξιούχων», φωνάζουν οι απόμαχοι της ζωής, με αφορμή την μη δημοσίευση των πλήρων αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), Νίκος Χατζόπουλος είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΣτΕ, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και , όπως αναφέρει, «ζήτησε την άμεση έκδοση των ολοκληρωμένων αποφάσεων του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορά περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Η Κυρία Πρόεδρος απάντησε ότι «οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι για θεώρηση και ότι κάνει προσπάθεια ώστε να τελειώσουν το συντομότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο, από τις 4 Οκτωβρίου, οπότε και κυκλοφόρησαν οι περιλήψεις των αποφάσεων του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου, έχει ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» παραπληροφόρησης των συνταξιούχων σχετικά με πληθώρα κρίσιμων ζητημάτων, τα οποία δεν ξεκαθαρίζονται με σαφή και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο από τις περιλήψεις.

«Το ΕΝΔΙΣΥ, καλεί τα μέλη του ΣτΕ να επισπεύσουν την έκδοση των αποφάσεων, ώστε να μπει ένα τέρμα στην αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων, οι οποίοι κατακλύζονται από έναν καταιγισμό ερμηνειών, εικασιών και εκτιμήσεων, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες που περισσότερο αποπροσανατολίζουν και μπερδεύουν τους συνταξιούχους πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματά τους, και τελικά… την αγωνία τους!

Για το ΕΝΔΙΣΥ η άμεση έκδοση των αποφάσεων είναι επιβεβλημένη, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι συνταξιούχοι να γνωρίζουν πραγματικά τι αποφασίστηκε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ