Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

«Κλειδώνει» ο Αθ. Ράντος για πρόεδρος του ΣτE- Η Ειρήνη Σαρπ στην επόμενη μέρα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Κλειδώνει» ο Αθ. Ράντος για πρόεδρος του ΣτE- Η Ειρήνη Σαρπ στην επόμενη μέρα;

Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ , Αθανάσιος Ράντος, όπως εξ αρχής έγραψε το dikastiko.gr, «κλειδώνει» για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας , που κενώθηκε μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για να αναλάβει τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας .

Η τοποθέτηση του κ. Ράντου , που είναι πρώτος στη λίστα με τους 6 προτεινόμενους αντιπροέδρους που κατάρτισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και θα κληθούν σ ακρόαση από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, έχει συμβολικό και ηθικό χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά αποκαθιστά (και τυπικά) έναν σπάνιας κατάρτισης δικαστή που δέχτηκε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις την περίοδο της συζήτησης στο ΣτΕ του θέματος των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Ράντος όμως συνταξιοδοτείται τον ερχόμενο Ιούνιο, συνεπώς συζητείται ήδη το όνομα που θα προταθεί το καλοκαίρι για τη θέση και επικρατέστερη θεωρείται η δεύτερη αρχαιότερη αντιπρόεδρος, Ειρήνη Σάρπ. Δικαστής επίσης υψηλού κύρους και κατάρτισης που συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι του 2021.

Στη λίστα που θα πάει στη Βουλή είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Αντιπρόεδρος

Παράλληλα, για την θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 3 πρώτοι είναι οι επικρατέστεροι για την θέση του αντιπροέδρου, θεωρούνται δηλαδή φαβορί, χωρίς να αποκλείεται βέβαια και η έκπληξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ