Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Είναι τρελοί (;) αυτοί οι νομοθέτες! ΜΕΡΟΣ 1ο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Είναι τρελοί (;) αυτοί οι νομοθέτες! ΜΕΡΟΣ 1ο bzp032

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή! Αυτό σκέφτηκαν κάποιοι νομοθέτες από διάφορα μέρη του πλανήτη και… μεγαλούργησαν!

Οι προσωπικές τους εμμονές ή τα προβλήματα που μπορεί να τους δημιούργησαν (γείτονας, σύζυγοι, ή ακόμα και η «ενοχλημένη» αισθητική τους ) τους… έσπρωξαν να γράψουν ένα παράλογο ή υπερβολικό «απαγορεύεται» και να το κάνουν -σε μια νύχτα μέσα- νόμο του κράτους!

Η αλήθεια είναι (όπως γίνεται στις περισσότερες των παρακάτω περιπτώσεων) ότι ο παράλογος νόμος εφαρμόστηκε άπαξ προς χάριν «εκδίκησης» ή συνετισμού του «απείθαρχου», ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν και αργότερα «διασκεδαστικό» ανάγνωσμα για τις επόμενες γενιές!

Το dikastiko.gr μάζεψε αρκετούς από τους νόμους αυτούς. Άλλοι γελοίοι, άλλοι αψυχολόγητοι, άλλοι υπερβολικοί και άλλοι εξαιρετικά αυστηροί.

Το βέβαιο είναι ότι ένας νεαρός θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει την έκφραση της εποχής και να πει:  «Αυτός ο νόμος… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»!

  • Στη Σαμόα συνιστά έγκλημα να ξεχνά κανείς τα γενέθλια της γυναίκας του. Σίγουρα τον νόμο αυτόν τον έγραψε γυναίκα και σίγουρα αν ίσχυε στην Ελλάδα τότε ο ανδρικός πληθυσμός θα είχε έρθει ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
  • Στην Αυστραλία δεν επιτρέπεται να «βαφτίσεις» (δηλαδή να δώσεις όνομα σε οποιοδήποτε ζώο το οποίο ενδέχεται να φας.
  • Στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις πισίνες των ξενοδοχείων. Ο νόμος αυτός και πολλοί ακόμα που αφορούν στον γυναικείο πληθυσμό ίσχυε από το 1979! Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει (και ας μπαίνουν ακόμα στη θάλασσα με την μπούργκα)
  • Η Κυριακή είναι σχεδόν Ιερή μέρα για το Ισραήλ. Έτσι την συγκεκριμένη μέρα είναι πολύ εύκολο κάποιος να συλληφθεί εάν καθαρίζει την μύτη του. Όλες τις άλλες ημέρες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!
  • Στη Ρωσία είναι παράνομο να βουρτσίζεις τα δόντια σου δυο φορές την ημέρα. Απορία: Τα όργανα της τάξης είναι στο μπάνιο τους ή υπάρχει «καταδότης» στο σπίτι;
  • Επίσης στην ίδια χώρα (στη Ρωσία δηλαδή) είναι παράνομο να οδηγείς ένα… βρώμικο αυτοκίνητο! (πως λέμε απ’ έξω κούκλα και από μέσα… πανούκλα; κάπως έτσι). Σε απλά ελληνικά βρώμικο στόμα, καθαρό αυτοκίνητο! Τι πιο φυσιολογικό;
  • Η Δανία έκανε πράξη την αρχή της ελευθερίας, διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προσπαθεί να είναι ελεύθερος! Έτσι αν σε πιάσουν να προσπαθείς να αποδράσεις τότε απλά θα συνεχίσεις τη ποινή σου σαν να μην έγινε τίποτα. Φανταστείτε να υπήρχε στην Ελλάδα τέτοιος νόμος… Θα υπήρχε εταιρεία ελικοπτέρων με εξειδίκευση στις προσγειώσεις σε περιφραγμένους χώρους και στις ταχύτατες αποδράσεις! Σκεφτείτε τι θα γινόταν και χαμογελάστε ελεύθερα
  • Στη Σιγκαπούρη είναι παράνομο να μασάς τσίχλα. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει μία παράφραση της καταπληκτικής ελληνικής διαφήμισης: «Καλύτερα να μιλάς, παρά να μασάς»!
  • Στην Βικτώρια της Αυστραλίας, αν σας καεί μια λάμπα, μπορεί να την αλλάξει μόνο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος. Εντάξει… Κύριοι της Βικτώρια, ελάτε να δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα και πόσοι συζυγικοί καυγάδες έχουν γίνει για αυτό το» «καλά, εσύ ούτε μια λάμπα δεν είσαι ικανός να αλλάξεις»!
  • Αυτό και αν είναι νόμος (και αυτόν γυναίκα τον σκέφτηκε)! Στο Χονγκ Κονγκ λοιπόν, αν μία γυναίκα πιάσει τον σύζυγό της να την απατά, μπορεί να τον σκοτώσει. Μόνη προϋπόθεση είναι να το κάνει με τα χέρια της και χωρίς κανένα άλλο φονικό αντικείμενο. Με λίγα λόγια «θα σε πνίξω με τα ίδια μου τα χέρια»!
  • Στην Ινδονησία τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: Ο αυνανισμός τιμωρείται με αποκεφαλισμό. Ούτε παραθυράκια στο νόμο ούτε τίποτα. Βέβαια κάποια σημεία του νόμου παραμένουν αδιευκρίνιστα αλλά η Ινδονησία είναι πολύ μακριά από την Ελλάδα!
  • Αφήσαμε για το τέλος τη χώρα μας αν και ο νόμος δεν είναι παράλογος! Στην Ελλάδα απαγορεύεται στις κυρίες να φορούν τακούνια και να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς προκαλούν ζημιές στα μάρμαρα. Μάλιστα στο Ηρώδειο ο συγκεκριμένος νόμος αναγράφεται και στα εισιτήρια. Τώρα το πρόβλημα είναι ποιος θα τολμήσει να απαγορεύσει την είσοδο σε κάποια από τις κοσμικές κυρίες με τα 12ποντα; Θέλει πολύ ψυχή (και άγνοια κινδύνου) για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ