Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Εξώδικο στην Αχτσιόγλου για τις μειώσεις των συντάξεων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξώδικο στην Αχτσιόγλου για τις μειώσεις των συντάξεων

Στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, αλλά και στο σύνολο της  ιεραρχίας του υπουργείου επιδόθηκε εξώδικη διαμαρτυρία για την μη ενημέρωση

ως προς τη μειώσει  των συντάξεων και την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

 Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις μειώσεις και την παράνομη παρακράτηση 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ώρα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά της υπουργού Εργασίας κ.λπ. καταγγέλλοντας ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η Κυβέρνηση να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

Τώρα ο συνταξιούχος στρατιωτικός Παναγιώτης Σταμάτης επέδωσε εξώδικη δήλωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη μη νόμιμη συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Λάμπρου Σέμπου και της προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης απονομής συντάξεως, Ιωάννας Γατή -Σπυροπούλου, αναφορικά με την μη ενημέρωση των συνταξιούχων ως προς τις επικείμενες μειώσεις, καθώς επίσης για τη παράνομη -όπως χαρακτηρίζεται- παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Θίγεται η προστατευόμενη εμπιστοσύνη

Στο εξώδικο αναφέρει ότι «η συνέχιση είσπραξης της ειδικής ΕΑΣ από όλους τους συνταξιούχους στερείται αντικρίσματος, έχει ως αποτέλεσμα το μέτρο να αποκτά απροκάλυπτα φορολογικό περιεχόμενο και κατά τούτο θίγεται η προστατευόμενη εμπιστοσύνη των συνταξιούχων».

 Ακόμη, ζητεί να δοθούν σχετικές οδηγίες προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση για τις επικείμενες μειώσεις, καθώς επίσης να σταματήσει άμεσα η παρακράτηση της ΕΑΣ και να επιστραφούν αναδρομικά τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στα δικαστήρια για την αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που θα έχει υποστεί, ενώ θα αναζητήσει, μέσω των εισαγγελικών αρχών, τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ