Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελίες για ξενοδόχους: Δεσμεύουν με ποινικές ρήτρες 10.000 ευρώ τους εργαζόμενους για να μη φύγουν – ΒΙΝΤΕΟ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης σημείωσε: "είναι ένα θέμα το οποίο είναι παράνομο, οποιοδήποτε δικαστήριο δεν πρόκειται ποτέ να δώσει δίκιο στον ξενοδόχο".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες για ξενοδόχους: Δεσμεύουν με ποινικές ρήτρες 10.000 ευρώ τους εργαζόμενους για να μη φύγουν – ΒΙΝΤΕΟ freepik

Το φως της δημοσιότητας είδαν σοβαρές καταγγελίες για ξενοδόχους στην Κρήτη οι οποίοι δεσμεύουν τους εργαζόμενους με ποινικές ρήτρες έως και 10.000 ευρώ προκειμένου να μην φύγουν εν μέσω τουριστικής σεζόν. Οι καταγγελίες έχουν φθάσει ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σε έγγραφο σύμβασης που παρουσιάζει το OPEN αναγράφεται ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι επίσης να μη γνωστοποιούν εμπιστευτικά στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση όπως οι μισθολογικές αποδοχές τους διαφορετικά θα τους καταβληθεί επίσης ρήτρα 10.000 ευρώ αλλά και λύση συνεργασίας.

«Επειδή υπάρχουν πολλές απώλειες σε διάφορα ξενοδοχεία, φεύγουν οι εργαζόμενοι και πάνε από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο, σκαρφίστηκε αυτό το έγγραφο η επιχείρηση και μας το έδωσε να το διαβάσουμε και να το υπογράψουμε», είπε στον σταθμό εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας.

Ο ίδιος εξήγησε «ότι αν αποφασίσουμε να φύγουμε θα πληρώσουμε ένα είδος ποινικής ρήτρας που φτάνει το ύψος των 10.000 ευρώ. Φυσικά και δεν το υπέγραψα. Υπήρχε ένας εκβιασμός ότι πρέπει υποχρεωτικά να υπογραφεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης σημείωσε: «είναι ένα θέμα το οποίο είναι παράνομο, οποιοδήποτε δικαστήριο δεν πρόκειται ποτέ να δώσει δίκιο στον ξενοδόχο. Απειλές δεν πρέπει να υπάρχουν στον χώρο μας. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το προσωπικό σου. Στην ουσία για αυτό το κάνει ο κάθε ξενοδόχος».

BINTEO: ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ