Δευτέρα 06 Μαϊου 2024

Ρόδος: Beach bars “κατέλαβαν” παραλία που λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος – Τοποθέτησαν ομπρέλες και ξαπλώστρες – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2023 ανάμεσα στις περιοχές που εξαιρούνται της παραχώρησης της απλής χρήσης Αιγιαλού βρίσκεται η Παραλία της Αγίας Αγάθης, η οποία εξαιρείται ρητά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Beach bars “κατέλαβαν” παραλία που λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος – Τοποθέτησαν ομπρέλες και ξαπλώστρες – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Δεν έχουν τέλος οι αιθαιρεσίες των τουριστικών επιχειρήσεων στα νησιά εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν. Στη Ρόδο, beach bar τοποθέτησαν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλία που λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως άδεια καθώς είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος.

«Αυτό που συμβαίνει στη Ρόδο ξεπερνά οτιδήποτε συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μία κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τρεις υπουργούς βγαίνει ΦΕΚ, προσδιορίζεται ακριβώς ο χώρος και η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο Ιάκωβος Γρύλλης, μέλος του Δικτύου Ομπρέλα.

Στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2023 ανάμεσα στις περιοχές που εξαιρούνται της παραχώρησης της απλής χρήσης Αιγιαλού βρίσκεται η Παραλία της Αγίας Αγάθης, η οποία εξαιρείται ρητά. Για αυτό και δεν δημοπρατήθηκε από την Κτηματική υπηρεσία Δωδεκανήσων, η οποία μάλιστα έχει εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης.

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που έχει την ευθύνη για τις κατεδαφίσεις δεν παρεμβαίνει» ανέφερε ο κ. Γρύλλης.

Beach bar σε αρχαιολογικό χώρο: Συνεχίζονται οι παρανομίες και στη Νάξο

Οι αυθαιρεσίες στη Ρόδο λαμβάνουν χώρα την ίδια στιγμή που στη Νάξο, βίντεο και φωτογραφίες μελών του κινήματος πολιτών του νησιού αποδεικνύουν ότι όταν φεύγουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προστίθενται ξαπλώστρες και ομπρέλες.

«Βλέπουμε κάτι να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας το οποίο δεν δίνει και πολύ την αίσθηση ότι το κράτος Δικαίου μπορεί να επέμβει σε σοβαρές παραβάσεις και παρανομίες» είπε η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος κινήματος Πολιτών Νάξου.

Υποχρεώνουν τους λουόμενους να αγοράζουν μόνο προϊόντα από τα beach bars

Στο “όργιο” των παραβάσεων για την χρήση του αιγιαλού έρχεται να προστεθεί μία ακόμη αυθαίρετη όσο και παράλογη απαίτηση κάποιων επιχειρηματιών να υποχρεώνουν τους λουόμενους, οι οποίοι ενώ πληρώνουν ξαπλώστρες και ομπρέλα να αγοράζουν μόνο δικά τους προϊόντα.

Δεν προβλέπεται πουθενά τέτοια απαγόρευση λένε έμπειροι νομικοί και αυτοδιοικητικοί στο ΟPEN. «Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ισχύει η υπουργική απόφαση 91534 του 2017 όπου πουθενά δεν προβλέπεται η απαγόρευση για οποιονδήποτε καταναλωτή να καταναλώνει οποιοδήποτε άλλο προϊόν» τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

«Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να το λέει αυτό το πράγμα. Είναι αυθαίρετη και μάλλον τρομοκρατούν τον κόσμο που δεν γνωρίζει την νομοθεσία. Για όνομα του θεού δηλαδή, δηλαδή αν έχεις ένα μωρό παιδί δεν θα έχεις παιδική τροφή να πάρεις για αυτό;» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Παραβάσεις λαμβάνουν χώρα και στην Αττική. Στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής, μετά από ελέγχους της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας την περασμένη Κυριακή διαπιστώθηκε ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εμπορικά τον Αιγιαλό παραβιάζουν τους όρους των συμβάσεων παραχώρησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ