Πέμπτη 09 Μαϊου 2024

Βόλος: Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός – Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των αλιέων

Σημειώνεται δε, ότι σήμερα θα διεξαχθούν μικροβιακές αναλύσεις και στο νερό, όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός – Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των αλιέων (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τις πληγές τους μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας. Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, αρμόδιος για θέματα αλιείας συναντήθηκε στον Βόλο με αλιείς της περιοχής και όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή και για άγνωστο χρονικό διάστημα, ο Παγασητικός δεν είναι κατάλληλος για αλίευση μετά την καταστροφή της κακοκαιρίας Daniel.

Ο υφυπουργός, δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα στηριχθούν οι αλιείς, αφού το Υπουργείο εξετάζει ήδη χρηματοδοτικά εργαλεία για την αρωγή τους.

Σημειώνεται δε, ότι σήμερα θα διεξαχθούν μικροβιακές αναλύσεις και στο νερό, όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Αν αυτές οι αναλύσεις αποδειχθούν καθαρές και η μικροβιολογική δείκτες είναι εντός των πλαισίων, τότε το νερό στον Βόλο θα είναι κατάλληλο για χρήση, όχι όμως και για πόση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ