Τετάρτη 15 Μαϊου 2024

Δίκη Μαλένας-Ίριδας: “Το δικαστήριο έδειξε σπουδή να μην υπάρχει υποστήριξη κατηγορίας” αναφέρει ο δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη – ΒΙΝΤΕΟ

"Ο κ. Δασκαλάκης, για την υποστήριξη της κατηγορίας στο δεύτερο δικαστήριο έχει παλέψει πολύ", επεσήμανε ο δικηγόρος του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Μαλένας-Ίριδας: “Το δικαστήριο έδειξε σπουδή να μην υπάρχει υποστήριξη κατηγορίας” αναφέρει ο δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Μετά την απόρριψη ως εκπροθέσμου του αιτήματος για διορισμό δικηγόρου από το κράτος στη δίκη για τους θανάτους Μαλένας-Ίριδας,  ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος,  μίλησε για το αίτημα του πελάτη του και την απόφαση του δικαστηρίου να μην το κάνει δεκτό.

Ο κ. Γεωργακόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης σε κάθε περίπτωση θα καταθέσει ως μάρτυρας.

«Στην περίπτωση που δεν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο ο κ. Δασκαλάκης για την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας η εμπλοκή του θα περιοριστεί στο να καταθέσει ως μάρτυρας και τίποτα άλλο. Προσωπική επιθυμία ήταν να συνεχίσω και σε αυτό το δικαστήριο να εκπροσωπώ τον κ. Δασκαλάκη – και ο κ. Καράμπελας το ήθελε αυτό – αλλά μετά από 70 και πλέον συνεδριάσεις τα επαγγελματικά και προσωπικά όρια πιέζονται πάρα πολύ. Οπότε ένα δεύτερο δικαστήριο με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να το αναλάβουμε».

Ερωτηθείς ο δικηγόρος γιατί το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη δεν κατατέθηκε εμπρόθεσμα απάντησε:

«Λόγω του ότι και ο κ. Δασκαλάκης ήθελε να συνεχίσουμε την συνεργασία κα στο δεύτερο δικαστήριο μέχρι και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να βρει μία λύση. Επιτρέψτε μου να πω ότι η αίτηση απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη, θα μπορούσε να συγχωρεθεί το εκπρόθεσμο και να γίνει δεκτή. Αυτό όμως που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο έδειξε μία σπουδή – όπως μου μεταφέρθηκε – να αποφύγει ουσιαστικά να έχει υποστήριξη κατηγορίας η υπόθεση. Αυτό εμένα μου δημιουργεί διάφορα ερωτήματα».

Για την ψυχολογική κατάσταση του Μάνου Δασκαλάκη δήλωσε ο δικηγόρος: «Πόσο ο άνθρωπος αυτός είναι κομμάτια δεν το συλλαμβάνει ανθρώπινος νους. Ο σχολιασμός που γίνεται σε βάρος του τον αδικεί πάρα πολύ. Για την υποστήριξη της κατηγορίας στο δεύτερο δικαστήριο έχει παλέψει πολύ».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΜΕGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ