Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που υπέστη βιασμό – “Έπρεπε να το υποστώ για να μπορέσω να φύγω” – “Δεν είχα διέξοδο” – ΒΙΝΤΕΟ

"Ο λόγος που χρησιμοποιώ την λέξη «επιζώσα» και όχι «θύμα» είναι επειδή ήμουν σε θέση να διαχειριστώ το τραύμα και να μπορέσω να επιβιώσω" αναφέρει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που υπέστη βιασμό – “Έπρεπε να το υποστώ για να μπορέσω να φύγω” – “Δεν είχα διέξοδο” – ΒΙΝΤΕΟ FREEPIK

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Δώρας Κώτση Φελίτσι για τον βιασμό που υπέστη το 1997 σε ηλικία μόλις 19 ετών, ενώ το 1999, έπεσε ξανά θύμα βιασμού. Ο βιασμός της γυναίκας από τον καθηγητή της, συνέβη όταν εκείνη ήταν μόλις στο πρώτο έτος των σπουδών της και σήμερα, 26 χρόνια μετά, συγκλονίζει με την περιγραφή της.

«Το 1997 ήμουν 19 ετών όταν με πλησίασε ο καθηγητής που είχα στο πρώτο έτος. Μου έκανε αμέσως πρόταση να βγούμε, που μου προκάλεσε μεγάλη αμηχανία. Βγήκαμε και δυστυχώς αυτό κατέληξε σε μία άσχημη εμπειρία που στιγμάτισε τη ζωή μου. Μου ζήτησε να πάμε για δείπνο. Μετά μου έκανε πρόταση να πάω στο σπίτι του και δέχτηκα με δισταγμό», είπε.

«Όταν άνοιξε η πόρτα ξαφνικά άλλαξε τελείως. Άρχισε να με σπρώχνει, οπότε όλα αυτά άρχισαν να με τρομοκρατούν. Προσπαθούσα να βρω τρόπο να ξεφύγω. Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά, ότι έγινε παρεξήγηση. Έκανε σαν να μην με άκουγε. Δεν είχα διέξοδο, έπρεπε να το υποστώ αυτό για να μπορέσω να φύγω, γιατί ίσως να κινδύνευε η ζωή μου».

Μετά τον βιασμό της, όπως αποκάλυψε η Δώρα, ο κακοποιητής της άρχισε να της μιλά για τα προσωπικά της τραύματα. Όταν την είδε να κλαίει το μόνο που την ρώτησε ήταν «στενοχωριέσαι που έχω περάσει τόσο δύσκολα;».

Στη συνέχεια η Δώρα εκμυστηρεύτηκε την τραυματική της εμπειρία σε τρεις φίλους της. Ο ένας από αυτός ήταν υποστηρικτικός απέναντί της, ενώ οι άλλοι δύο ήταν επικριτικοί.

Βιασμός γυναίκας από καθηγητή: Η δεύτερη εφιαλτική εμπειρία

«Μετά από δύο χρόνια, ενώ είχα περιστασιακή σχέση, υποχρεώθηκα να ξανανιώσω βιασμό, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Όσο ξεκάθαρο κι αν ήταν από που έλεγα, απλώς με παραβίαζε. Αυτό ξύπνησε την ανάγκη μου να φύγω από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, όπου θα ένιωθα ασφάλεια», είπε.

Όπως ανέφερε η ίδια, λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του καθηγητή, καθώς το 2018 έμαθε πως εξακολουθούσε να διατηρεί τη θέση του στο πανεπιστήμιο.

«Όλα τα πράγματα που βιώνουμε στη ζωή μας και μας ταλαιπωρούν, αυτά είναι που μας ενδυναμώνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα βιώματα που έχω έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο που ειμαι σήμερα. Ο λόγος που χρησιμοποιώ την λέξη «επιζώσα» και όχι «θύμα» είναι επειδή ήμουν σε θέση να διαχειριστώ το τραύμα και να μπορέσω να επιβιώσω», κατέληξε.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ