Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Βλοχός Καρδίτσας: Μακριά από τα σπίτια τους έκαναν γιορτές οι κάτοικοι – “Μέχρι πριν δύο εβδομάδες άνθρωποι έμεναν στην εκκλησία” λέει ο πρόεδρος της κοινότητας – ΒΙΝΤΕΟ

«Τα σπίτια είναι κατεστραμμένα, υπάρχει υγρασία, το χωριό έχει πολύ ομίχλη», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βλοχός Καρδίτσας: Μακριά από τα σπίτια τους έκαναν γιορτές οι κάτοικοι – “Μέχρι πριν δύο εβδομάδες άνθρωποι έμεναν στην εκκλησία” λέει ο πρόεδρος της κοινότητας – ΒΙΝΤΕΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τις πληγές του από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία μετρά ακόμα ο Βλοχός Καρδίτσας, με τους κατοίκους να κάνουν γιορτές μακριά από τα κατεστραμμένα σπίτια τους. Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Κούκας μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και ανέφερε πως μέχρι και πριν δύο εβδομάδες, άνθρωποι έμεναν στην εκκλησία του χωριού καθώς δεν είχαν πού να πάνε.

Βλοχός Καρδίτσας: “Δεν μπορούμε να μείνουμε στο χωριό”

Ερωτώμενος πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κ. Κούκας απαντά: «Περίεργα περάσαμε. Όλοι γύρισαν τα Χριστούγεννα στο χωριό για να δουν τα σπίτια γιατί κανείς δεν μένει στο χωριό. Δεν μπορούμε να μείνουμε. Είναι ακόμη γεμάτο λάσπες, υπάρχουν νερά σε οικόπεδα που δεν έχουν φύγει, δεν μπορείς να μείνεις εκεί».

“Τα ενοίκια στον Παλαμά έφτασαν τα 500 ευρώ” – “Δεν έχουμε αλληλεγγύη”

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της κοινότητας «Πριν από περίπου δύο εβδομάδες έφυγαν πολίτες που μένανε στην εκκλησία και φιλοξενούνται σε σπίτια. Ήταν οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Μένανε στην εκκλησία γιατί ήταν και η οικονομική δυνατότητα, δεν έχουν πληρωθεί σε όλους τα ενοίκια».

«Δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε αλληλεγγύη, έφτασαν τα 500 ευρώ τα ενοίκια στον Παλαμά», καταγγέλλει.

Φέτος, όπως λέει δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν καθώς όλοι οι κάτοικοι του χωριού δεν είναι όπως πέρυσι, συναισθηματικά αλλά και οικονομικά μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν.

«Τα σπίτια είναι κατεστραμμένα, υπάρχει υγρασία, το χωριό έχει πολύ ομίχλη», λέει ο πρόεδρος.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΟΡΕΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ