Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Γ. Μαρακάκης για Τέμπη: “Γίνεται έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων” – ΒΙΝΤΕΟ

Παρόντες στη διαδικασία είναι ο ανακριτής εφετών Λάρισας, εκπρόσωποι της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και τεχνικοί σύμβουλοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Μαρακάκης για Τέμπη: “Γίνεται έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τα Τέμπη και την δειγματοληψία στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα από τον τόπο της τραγωδίας. Ο έλεγχος διενεργήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Όπως έχει γράψει και το dikastiko.gr, τα χώματα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, φυλάσσονται σε ιδιωτική έκταση και μεταφέρθηκαν εκεί λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο ελέγχονται με παραγγελία του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε από κλιμάκιο χημικών, μαζί με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, έλεγχο στα χώματα.

Σύμφωνα με το MEGA, παρόντες στη διαδικασία είναι ο ανακριτής εφετών Λάρισας, εκπρόσωποι της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και τεχνικοί σύμβουλοι.

Μαρακάκης για Τέμπη: “Το οποιοδήποτε αποδεικτικό θα είναι κρίσιμο”

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως, «Από τις συζητήσεις με τους πραγματογνώμονες, πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα αποδώσει κάτι ο χημικός έλεγχος. Γίνεται συνολικός έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων. Έχουν ήδη συλλεγεί αντικείμενα. Οριοθετήθηκε ο χώρος από τον εργολάβο, δηλαδή από ποιο σημείο της τραγωδίας μετακινήθηκε το χώμα. Προέκυψε ότι βρέθηκαν κομμάτια και συντρίμμια τρένου. Το οποιοδήποτε αποδεικτικό θα είναι κρίσιμο. Στον χημικό έλεγχο, μετά από έναν χρόνο, τόσο νερό κτλ είναι δύσκολο να προκύψουν στοιχεία».

«Η δικογραφία έχει τους πραγματικούς διαλόγους και έτσι ήταν από την αρχή. Ο ανακριτής δέχεται δεκάδες αιτήματα από τις οικογένειες τα οποία και αξιολογεί. Κατά την γνώμη μου καλώς έγινε και ζητήθηκε να κατασχεθούν εκ νέου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ