Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ιωάννα Παλιοσπύρου: “Μονόδρομος η διακοπή εκπροσώπησης από τον Λύτρα” – BINTEO

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ενδοοικογενειακή βία, η κα Παλιοσπύρου είπε πως «δεν ξέρω αν είναι η λύση, δεν είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά όταν πρέπει να δώσεις λύση αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτρο αναγκαστικό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννα Παλιοσπύρου: “Μονόδρομος η διακοπή εκπροσώπησης από τον Λύτρα” – BINTEO OPEN

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN μίλησε για τον Απόστολο Λύτρα και την πολύκροτη υπόθεση, σημειώνοντας ότι δεδομένων των συνθηκών, θα διακόψει την εκπροσώπησή της από τον γνωστό δικηγόρο. «Αναγκαστικά λόγω συνθηκών και όσων έχουν γίνει είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί. Δεν είναι αυτό το μείζον θέμα. Είναι όλα όσα έχουν προκύψει με αφορμή αυτό. Να αναρωτηθούμε τι γίνεται στην κοινωνία και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά», δήλωσε.

«Μίλησα με τη Σοφία. Το σημαντικό είναι να μπορέσει τώρα να βρει τα πατήματά της», είπε, επισημαίνοντας ότι έδωσε στην Σοφία Πολυζωγοπούλου της εξής συμβουλή: «Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους, γιατί κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του».

Αναφορικά με την παύση της νομικής εκπροσώπησής της είπε: «Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Είναι μονόδρομος».

Παλιοσπύρου για Λύτρα: «Έχω συγχωρήσει τον δικό μου θύτη, πόσω μάλλον τον κ. Λύτρα»

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ενδοοικογενειακή βία, η κα Παλιοσπύρου είπε πως «δεν ξέρω αν είναι η λύση, δεν είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά όταν πρέπει να δώσεις λύση αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτρο αναγκαστικό. Πάντα η λύση είναι η πρόληψη και να παίρνουμε μέτρα πριν».

«Έχω συγχωρήσει τον δικό μου θύτη, πόσω μάλλον τον κ. Λύτρα», είπε σε άλλο σημείο.

Όταν της ζητήθηκε να στείλει μήνυμα σε γυναίκες που ενδεχομένως κακοποιούνται και δεν βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε το βήμα και να μιλάμε και να μην φοβόμαστε. Όμως, δεν πρέπει να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις. Πρέπει πρώτα να εξασφαλίζουμε την ασφάλειά μας. Και στην περίπτωση του κ. Λύτρα είδαμε μια πολύ καλή διαχείριση από την πλευρά του θύματος. Δεν είναι πολύ απλά αυτά που λέμε (…)».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, χαμηλοί τόνοι, να νιώσει ο θύτης ότι δεν απειλείται και από εκεί και πέρα πιο μεθοδικά να κάνουμε αυτό που πρέπει», τόνισε.

«Ένα τέτοιο τραύμα που έχω πάνω μου, ποτέ δεν τελειώνει 100%»

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, δήλωσε πως «ακόμα και εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει (…). Όλη η πορεία των τελευταίων ετών δεν μπορεί ακόμα να χωρέσει στο κεφάλι μου. Έχω δικαστήρια, με περιμένουν και χειρουργεία, δεν έχω τελειώσει».

«Ένα τέτοιο τραύμα που έχω πάνω μου, ποτέ δεν τελειώνει 100%. Και σε βάθος ετών θέλει συντήρηση αυτό το αποτέλεσμα, με διάφορες θεραπείες και διάφορα πράγματα. Κυρίως εκεί είναι το μυαλό μου. Να εκμεταλλευτώ τα εργαλεία που έχω και να νιώσω ασφάλεια στο κομμάτι της υγείας γιατί ακόμα δεν νιώθω 100% ασφαλής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ