Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Αναστάτωση σε χωριό της Μαγνησίας από πυροτεχνήματα σε γάμο – Οι φόβοι για πρόκληση πυρκαγιάς όπως στην Ύδρα – ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται ότι η χρήση πυροτεχνημάτων στην Ελλάδα ρυθμίζεται από αυστηρές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες απαγορεύουν ρητά την χρήση τους χωρίς την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναστάτωση σε χωριό της Μαγνησίας από πυροτεχνήματα σε γάμο – Οι φόβοι για πρόκληση πυρκαγιάς όπως στην Ύδρα – ΒΙΝΤΕΟ gegonotanews.gr

Την αντίδραση καλεσμένων σε γάμο, προκάλεσαν τα πυροτεχνήματα και οι φωτοβολίδες που έριξαν οι διοργανωτές στη Μαγνησία. Οι καλεσμένοι εξέφρασαν το φόβο του ενόψει και της πρόσφατης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ύδρα από πυροτεχνήματα του σκάφους.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, το κόνσεπτ του γάμου στο παραλιακό χωριό προέβλεπε η είσοδος της νύφης στο χώρο της γαμήλιας τελετής να γίνει με σκάφος από την θάλασσας. Η άφιξη συνοδεύτηκε από φωτοβολίδες που πετάχτηκαν μέσα από το σκάφος και πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από τη στεριά και έκαναν τη νύχτα μέρα. Ωστόσο, πολλοί από τους καλεσμένους δεν έκρυψαν τον φόβο τους, μετά και τον πανελλήνιο σάλο που ξεσήκωσε το περιστατικό της Ύδρας, κάνοντας λόγο για ανώριμη και επικίνδυνη στάση των διοργανωτών.

Πυροτεχνήματα στη Μαγνησία: Οι αυστηρές νομοθετικές διατάξεις

Σημειώνεται ότι η χρήση πυροτεχνημάτων στην Ελλάδα ρυθμίζεται από αυστηρές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες απαγορεύουν ρητά την χρήση τους χωρίς την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Η παράβαση αυτών των διατάξεων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Επιπλέον, ακόμη και οι επαγγελματίες αλιείς αυτή την περίοδο -και μετά το περιστατικό με τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού στο Ρέντη- υποχρεούνται σε ενδελεχείς ελέγχους και ιατρικά πιστοποιητικά για την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού διάσωσης όπως φωτοβολίδες κ.α. «Η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός προς το περιβάλλον φαίνεται πώς αφήνουν αδιάφορους όσους επιθυμούν μια στιγμιαία λάμψη που είναι πιθανόν να πυροδοτήσει μια ακόμη τραγωδία», σχολίασαν κάτοικοι του χωριού όπου έγινε ο γάμος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ