Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025

Γ. Γλύκας-Δίκη Φιλιππίδη: “Ήταν άστοχη η δήλωση του Εισαγγελέα” – ΒΙΝΤΕΟ

"Ο εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός οφείλει να αναζητά την αλήθεια με οποιονδήποτε ευπρόσωπο τρόπο κρίνει"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Γλύκας-Δίκη Φιλιππίδη: “Ήταν άστοχη η δήλωση του Εισαγγελέα” – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, σχολίασε τα λεγόμενα του εισαγγελέα στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, λίγες μέρες μετά την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο MEGA ανέφερε «Σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση δικαστικού/εισαγγελικού λειτουργού, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποθάλπεται η έμφυλη βία και εκ των προτέρων να αμφισβητείται το καταγγελλόμενο γεγονός. Εκεί που διαφωνώ με τον εισαγγελέα της έδρας είναι ότι ήταν μία άστοχη δήλωση, με βάση τα όσα διάβασα. Εξαρχής είναι λανθασμένο γιατί και η απόπειρα βιασμού, εάν εκτελεστεί και αν αποδειχθεί είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται βαριά. Εάν έχει ειπωθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε δημόσια δήλωση, αυτό είναι λάθος».

Και συνέχισε ο κ. Γλύκας: «Με βάση το α. 357 του κώδικα ποινικής δικονομίας, ο εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός οφείλει να αναζητά την αλήθεια με οποιονδήποτε ευπρόσωπο τρόπο κρίνει. Όπως αποτυπώθηκε στο δικαστήριο, μοιάζει ανοίκειος. Στο δικαστήριο τα έχουμε δει όλα. Ειναι δεδομενο ότι θα πρεπει ο δικαστής να εκφράζει το μέτρο και οι διευκρινίσεις να γίνονται με εύστοχο τρόπο»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ