Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Γιαννόπουλος για αρπαγή 6χρονου: “Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα” – ΒΙΝΤΕΟ

"Δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου, αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί", τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιαννόπουλος για αρπαγή 6χρονου: “Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα” – ΒΙΝΤΕΟ ant1news.gr

Μετά την την αποκάλυψη για την εξαφάνιση του Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον από το σπίτι του στην Κηφισιά την ώρα που ήταν με τη γιαγιά του όπως έγραψε το dikastiko.gr, είναι σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του ενώ βαρύνουσα σημασία έχουν όσα λέει ο Κώστας Γιάννοπουλος για την αρπαγή του 6χρονου

Γιαννόπουλος για αρπαγή 6χρονου: “Μπορεί να έχει ήδη φύγει από την Ελλάδα”

“Ο 6χρονος Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον μπορεί να είναι ήδη εκτός Ελλάδας”, τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει”, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και ενημέρωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια “μαφιόζικη διαδικασία”, με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

“Λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος”, τόνισε και διευκρίνισε ότι “δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου” αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί.

Γιαννόπουλος για αρπαγή 6χρονου: “Από ό,τι φαίνεται είναι στην μέση ο πατέρας”

“Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του”, είπε ο κ. Γιαννόπουλος

“Στην ψυχή ενός παιδιού αυτής της ηλικίας μένουν μνήμες όταν ένας κουκουλοφόρος ή οποιοσδήποτε ξένος άνθρωπος, πάντως όχι οικείος στο παιδί το αρπάζει μέσα από την αυλή του σπιτιού του” τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Από ό,τι φαίνεται είναι στην μέση ο πατέρας, ο οποίος είναι από την Νορβηγία. Δεν μπαίνουμε στο ποιος έχει την επιμέλεια, τι γίνεται με τα δικαστήρια, γιατί αυτά είναι μπερδεμένα. Το θέμα είναι το πόσο εύκολο είναι να μπορεί να φύγει ένα παιδί από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες της Ευρώπης, γιατί υπάρχουν κάποιοι τρόποι που αυτοί οι άνθρωποι τους ξέρουν, που έχουν λάβει τα μέτρα τους αστραπιαία να κάνουν κινήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε από τις υπηρεσίες να ενεργούν αστραπιαία, γιατί μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες, να βγει η εισαγγελική εντολή, να βγάλουμε το amber alert πέρασαν 4 ώρες τουλάχιστον” συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

“Χθες, ήταν η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, ζητήσαμε να βγαίνει sms όπως είναι το 112 της πολιτικής προστασίας, προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι περισσότερο alert για ένα παιδί που ενδεχομένως θα φύγει και μπορεί να έχει και νόμιμα έγγραφα. Αυτό που έχει γίνει και στο παρελθόν είναι ότι πολύ γρήγορα έχουμε δει παιδιά από την μια μέρα στην άλλη να βρίσκονται από την μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη, ακόμα και στην Μέση Ανατολή. Είναι για μια ακόμα φορά μια κατάσταση στην οποία το παιδί, άσχετα με το ποιος έχει δίκιο νομικά γιατί το χάνουν, το βάζουν στην μέση και το κάνουν φυγά. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες ότι έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο, αλλά δεν ισχύει”, ανέφερε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΚΑΪ/ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ