Καιρός: Πού και πότε θα χιονίσει – BINTEO
Ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αττική, πρόγνωση από τη Νικολέτα Ζιακοπούλου
EUROKINISSI Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Σάββατο (10/01), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ από την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό και κυρίως τη Δευτέρα, με ψυχρή εισβολή που θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews, Νικολέτα Ζιακοπούλου.
«Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην Ήπειρο, όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, με τα ποτάμια ήδη φουσκωμένα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θυελλώδεις, φτάνοντας τα 8 με 9 μποφόρ, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Λόγω των νοτιάδων, το Σάββατο τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά αυξημένες για την εποχή. Χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν ήδη στα Ιωάννινα, ωστόσο σε μεγαλύτερα υψόμετρα.»
«Από το πρωί της Κυριακής, ξεκινά η είσοδος ψυχρών αέριων μαζών από τα βόρεια, με ισχυρούς βοριάδες να επηρεάζουν αρχικά τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα στις βόρειες περιοχές».
«Τη Δευτέρα, οι ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με αρνητικές θερμοκρασίες στα βόρεια και παγετό που τοπικά μπορεί να φτάσει τους -10 έως -12 βαθμούς Κελσίου».
Χιονοπτώσεις αναμένονται:
- στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές
- στη Στερεά Ελλάδα
- στην Πελοπόννησο
- στην Εύβοια
- σε περιοχές του Αιγαίου
«Για την Αττική, υπάρχει προς το παρόν πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων τη Δευτέρα, κυρίως στα βόρεια του νομού, ωστόσο το ενδεχόμενο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει», με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία να αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες».
Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και τις επικαιροποιημένες προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη του καιρού ενδέχεται να παρουσιάσει τοπικές διαφοροποιήσεις.
Πηγή: www.ertnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραμπ: Πρέπει να πάρουμε τη Γροιλανδία, με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο Τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας υποδέχθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας Ολυμπιακός: Επέστρεψε στις νίκες, έχασε τον Μόρις Ιράν: Περισσότεροι από 50 διαδηλωτές νεκροί Δήμος Ηλιούπολης: Απαλλαγή των δημοτικών τελών για νέους γονείς το 2026Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

