Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα – Πότε ξεκινά η αποκλιμάκωση των μέτρων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ότι αφορά το φετινό Πάσχα, η κυρία Ράπτη είπε ότι σαφώς θα είναι διαφορετικό από τα 2 προηγούμενα και θα πάμε και στο χωριό με σεβασμό στα υπάρχοντα μέτρα για τον κορονοϊό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα – Πότε ξεκινά η αποκλιμάκωση των μέτρων – ΒΙΝΤΕΟ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ /EUROKINISSI

Για τα μέτρα του κορονοϊού το Πάσχα και τις νέες δομές για παιδιά, εφήβους και ενήλικους για θέματα ψυχικής υγείας, για άτομα με αυτισμό και με άνοια μίλησε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη.

Σε ότι αφορά το φετινό Πάσχα, η κυρία Ράπτη είπε ότι σαφώς θα είναι διαφορετικό από τα 2 προηγούμενα και θα πάμε και στο χωριό, αλλά και στον επιτάφιο και την Ανάσταση, με σεβασμό όμως στα υπάρχοντα μέτρα για τον κορονοϊό. Για τα μέτρα αυτά μάλιστα, είπε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή αποκλιμάκωση μετά την 1η Μαΐου.

Όπως είπε η κυρία Ράπτη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», κατά την περίοδο της πανδημίας προέκυψε μεγαλύτερη ανάγκη για αυτές τις δομές και για το λόγο αυτό σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη αυτών των αυξημένων αναγκών μέσω αυτών των δομών που τα γνωρίζουμε ως Κέντρα Ημέρας.

Η κυρία Ράπτη συμπλήρωσε ότι δημιουργήθηκαν δομές για άτομα με άνοια και σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ σε ότι αφορά τις νέες δομές η χρηματοδότηση τους είναι εξασφαλισμένη από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη δόση που εκταμιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 55 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αυτών των δομών και μάλιστα θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί έως τις 31/12 του τρέχοντος έτους.

Πηγή/Βίντεο: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ