Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή: “Δεν δήλωνε 50.000 ευρώ”, λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε για τον τραγουδιστή ότι «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή: “Δεν δήλωνε 50.000 ευρώ”, λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Για τις σοβαρές καταγγελίες περί φοροδιαφυγής που αντιμετωπίζει ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος μίλησε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως ο καλλιτέχνης δήλωνε εισοδήματα 50.000 ευρώ για πέντε χρόνια. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο γνωστός τραγουδιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή και η Αρχή φέρεται να έχει προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, προσωπικών λογαριασμών του αλλά και λογαριασμών της επίμαχης εταιρίας, αλλά και όσων περιουσιακών στοιχείων εντοπιστούν μέχρι το ύψος του 1,5 εκ. ευρώ.

Τραγουδιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή: “Είναι ψέμα ότι δήλωνε 5.000 ευρώ”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε αρχικά: «Eίναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα, δεν έγινε αναφορά».

Για τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» συνέχισε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, εξέφρασε το παράπονο που έχει ο Αντώνης Ρέμος. «Το παράπονό του είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τέλος, είπε πως «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ