Ποια ήταν η Ρενέ Γκουντ που δολοφονήθηκε από πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη- BINTEO
Ποιήτρια, σύζυγος, μητέρα - Δεν άφηναν γιατρό να την πλησιάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες
TWITTER/X Την αίσθηση του σοκαριστικού επιτείνει νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που ομοσπονδιακοί πράκτορες εμποδίζουν άνδρα που δηλώνει γιατρός, να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην 37χρονη γυναίκα που πυροβολήθηκε την Τετάρτη στη Μινεάποληαπό ομοσπονδιακό πράκτορα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.
Σύμφωνα με το www.ertnews.gr, στο βίντεο ακούγεται πράκτορας να λέει στον άνδρα να απομακρυνθεί, φωνάζοντας του «κάνε πίσω τώρα», την ώρα που εκείνος φωνάζει «είμαι γιατρός». Άλλη φωνή ακούγεται να λέει «δεν με νοιάζει», ενώ τρίτο άτομο αναφέρει ότι «έρχεται ασθενοφόρο».
Στη συνέχεια οι πράκτορες υποστηρίζουν ότι «έχουμε διασώστες στο σημείο, έχουμε τους δικούς μας διασώστες», ενώ γυναίκα από το πλήθος ακούγεται να απαντά οργισμένη «Πού είναι;». Η ίδια συνεχίζει, σε κατάσταση έντασης, φωνάζοντας «Πώς να ηρεμήσω; μόλις σκοτώσατε τη γειτόνισσά μου», ενώ λίγο αργότερα αναφέρει «Πώς πηγαίνετε στη δουλειά σας κάθε μέρα;».
Doctor: “Can I go check her pulse?”
ICE: “No! Back off! Now!”
Doctor: “I’m a physician.”
ICE: “I don’t care.” pic.twitter.com/8qUNXuvn8Y
— Daractenus (@Daractenus) January 7, 2026
Ποια ήταν η 37χρόνη που δολοφονήθηκε
Η γυναίκα που πυροβολήθηκε θανάσιμα από άνδρα της Αστυνομίας Μετανάστευσης στη Μινεάπολη, την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026, ήταν η Ρενέ Νικόλ Μακλίν Γκουντ. Ήταν 37 ετών, μητέρα τριών παιδιών και φαίνεται ότι είχε μετακομίσει πρόσφατα στην πόλη, σύμφωνα με τις αρχές.
Η Γκουντ ήταν Αμερικανίδα πολίτης, γεννημένη στο Κολοράντο, και δεν φαίνεται να είχε κατηγορηθεί ποτέ για κάποιο αδίκημα, αφού στο ποινικό μητρώο της είναι καταγεγραμμένη μόνο μια κλήση για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Στους λογαριασμούς της στα social media, η Μακλίν Γκουντ αυτοπροσδιορίζεται ως «ποιήτρια, συγγραφέας, σύζυγος και μητέρα». Σε πρόσφατες αναρτήσεις της ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο «γνωρίζει τη Μινεάπολη», ενώ είχε προσθέσει το emoji της σημαίας του ουράνιου τόξου στο προφίλ της στο Instagram.
Ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του για την ασφάλεια των παιδιών του, ανέφερε ότι η Γκουντ είχε μόλις αφήσει τον 6χρονο γιο τους στο σχολείο την Τετάρτη και γυρνούσε σπίτι μαζί με το άτομο που έχει σχέση. Καθ’ οδόν, συνάντησαν μια ομάδα στελεχών της υπηρεσίας ICE σε έναν χιονισμένο δρόμο της Μινεάπολης, όπου το ζευγάρι είχε μετακομίσει πέρυσι από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι.
Σε βίντεο που καταγράφηκε μετά τον πυροβολισμό, μια γυναίκα εμφανίζεται να κάθεται κοντά στο όχημα, κλαίγοντας και φωνάζοντας: «Αυτή είναι η σύζυγός μου, δεν ξέρω τι να κάνω».
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τις τελευταίες ώρες τη Μακλίν Γκουντ ως ταραχοποιό στοιχείο που επιχείρησε να εμβολίσει ομοσπονδιακούς πράκτορες με το όχημά της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες βράδυ, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ είπε πως το θύμα «παρακολουθούσε την αστυνομία και εμπόδιζε τη δουλειά της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».
Πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός της ICE που άνοιξε πυρ είχε χτυπηθεί τον Ιούνιο από όχημα που «τον έσυρε για αρκετά μέτρα».
Ο πρώην σύζυγός της 37χρονης, πάντως, δηλώνει ότι δεν ήταν ακτιβίστρια και ότι ποτέ δεν την είχε δει να συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες οποιουδήποτε είδους.
Πηγές: ΕΡΤ, www.ertnews.gr, DailyMail, AP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη K. Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας: «Το ΕΣΥ αλλάζει» Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο για «μίζες»: Βίντεο εκθέτει συνεργάτες του προέδρου Ν. Χριστοδουλίδη Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Καταδίκη άνδρα που παρήγγειλε προϊόντα αξίας 86.000 δολαρίων, παρέλαβε, αλλά δεν πλήρωσε ποτέ Πατησίων: Σταυρός από φαρμακείο έπεσε πάνω σε 16χρονη – Διακομίστηκε στο νοσοκομείοΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

