Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, γνώριζαν ότι η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, ο σταθμάρχης Λάρισας και ο άτυχος μηχανοδηγός, για 93 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση, γνώριζαν ότι η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, γνώριζαν ότι η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Για 93 λεπτά πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας “Intercity 62″γνώριζαν ότι η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή.

Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Όπως προκύπτει από το έγγραφο, στις 28/02/2023 και ώρα 21:48, η αμαξοστοιχία 63 αναχωρεί από Νέους Πόρους προς Λάρισα με γραμμή καθόδου. Στις 28/02/2023 και ώρα 21:50, η αμαξοστοιχία 93506 αναχωρεί από Λάρισα προς Νέους Πόρους με γραμμή ανόδου και διάρκεια διαδρομής 22 λεπτά. Οι δύο αμαξοστοιχίες συναντήθηκαν στα Τέμπη.

Στις 23:04, η αμαξοστοιχία 62 αναχωρεί από Λάρισα προς Νέους Πόρους και ξεκινά γραμμή ανόδου. Στην διαγώνιο 118 μπαίνει γραμμή καθόδου και στις 23:21, γίνεται η μετωπική σύγκρουση του “Intercity 62” με την εμπορική αμαξοστοιχία. 

Τέμπη: Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων

Σήμερα Σάββατο συνεδριάζει το Συντονιστικό Κέντρο Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, το οποίο συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα την Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Η συνεδρίαση του οργάνου θα λάβει χώρα στο κέντρο διαχείρισης κλήσεων στην οδό Αχαρνών. Υπενθυμίζεται ότι η συγκρότηση του σώματος αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Hellenic Train και του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ