Τέμπη: Σοκάρει νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα – Αποδεικνύει ότι δεν γνώριζαν πόσοι επέβαιναν στο τρένο – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτά που δεν δικαιολογούνται όμως και συνάδουν με τη δημιουργία του νέφους είναι το ξυλόλιο. 28 άνθρωποι ήταν με εγκαύματα μέχρι απανθράκωση» λέει ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Σοκάρει νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα – Αποδεικνύει ότι δεν γνώριζαν πόσοι επέβαιναν στο τρένο – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Σοκάρουν οι πληροφορίες και οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Νέο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το MEGA στο οποίο ακούγονται οι υπάλληλοι να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Ενώ επιβάτες έχουν σκοτωθεί, άλλοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, οι δύο υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και προκαλεί οργή ο τρόπος που μιλούν για τα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση των ανθρώπων από το σημείο της σφοδρής σύγκρουσης.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.

Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.

Τέμπη: “Το ξυλόλιο δεν δικαιολογείται”

Για επικίνδυνες τοξικές ουσίες, όπως οργανικοί διαλύτες και χημικά εγκαύματα σε πυροσβέστες που δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες, κάνει λόγο στην τελική του έκθεση ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης.

«Αυτά που δεν δικαιολογούνται όμως και συνάδουν με τη δημιουργία του νέφους είναι το ξυλόλιο. 28 άνθρωποι ήταν με εγκαύματα μέχρι απανθράκωση».

Την ίδια ώρα, παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να αλλοιωθούν και να καταστραφούν κρίσιμα στοιχεία.

«Ήταν επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κρίθηκε επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια. Η έρευνα της δικαιοσύνης, και αυτό δεν είναι κοινότυπο, είναι μια έρευνα η οποία δεν έχει ούτε αστερίσκους, ούτε εξαιρέσεις, ούτε για πρόσωπα, ούτε για πεδία έρευνας. Η δικαιοσύνη ερευνά τα πάντα».

Η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ