Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Το πάρτι με ποτά, τσιγάρα και… τούρτα με κεράκια στις φυλακές Ιωαννίνων – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το πάρτι δε φέρεται να έλαβε χώρα στα κρυφά ή σε κάποιο κελί, εντός των φυλακών στις οποίες δρούσε η εγκληματική οργάνωση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το πάρτι με ποτά, τσιγάρα και… τούρτα με κεράκια στις φυλακές Ιωαννίνων – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ SKAI

Βίντεο ντοκουμέντο από πάρτι που διοργανώθηκε στις φυλακές Ιωαννίνων είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Ιωαννίνων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ και προχώρησε σε 8 συλλήψεις μετά από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στις φυλακές Ιωαννίνων. Ανάμεσά τους 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι και αστυνομικός. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 8 άτομα.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, στις φυλακές είχε διοργανωθεί πάρτι γενεθλίων με ποτά, τσιγάρα, κινητά και τούρτα με κεράκια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το πάρτι δεν φαίνεται να γίνεται στα κρυφά, ούτε σε κάποιο κελί.

Εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Ιωαννίνων: Ο τρόπος δράσης τους

«Εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου Ιωαννίνων, που εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, φέρεται να είναι ένας έγκλειστος αλβανικής καταγωγής που φέρει το όνομα «Modi» με συνεργούς τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος, 2 ακόμα σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έναν αρχιφύλακα, έναν ακόμη έγκλειστο και ακόμη δύο ιδιώτες.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν έγκλειστος του Σωφρονιστικού Καταστήματος ο οποίος συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων. • Ιδιώτης, είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων τα παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης. • Αστυνομικός και ιδιώτιδα, μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός του Καταστήματος, είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό του λογαριασμό μέσω του Λογιστηρίου. • Δύο Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.Άλλη υπάλληλος, συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για την νομιμοποίησή τους, εντός του καταστήματος. Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα Καταστήματα Κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά, τα οποία νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του καταστήματος. Τα μέλη της οργάνωσης ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφηση τους από τις Διωκτικές Αρχές. Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξακριβωθεί -7- περιπτώσεις εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών, -39- περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και -3- παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου. Παράλληλα, για τον αστυνομικό-μέλος της οργάνωσης, από τις έρευνες προέκυψε η τέλεση επιπλέον περιπτώσεων παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, δωροληψίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ