Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: ”Έκανα ο,τι μπορούσα” ισχυρίζεται ο οδηγός – “Ο πελάτης μου είναι ύποπτος, δεν τον κατηγορούν” λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία στη σορό του άνδρα που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο στο Βουκουρέστι: ”Έκανα ο,τι μπορούσα” ισχυρίζεται ο οδηγός – “Ο πελάτης μου είναι ύποπτος, δεν τον κατηγορούν” λέει ο δικηγόρος του – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο Έλληνες εκδρομείς μετά το σοκαριστικό τροχαίο στο Βουκουρέστι που στέρησε τη ζωή ενός άνδρα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 23 επιβαινόντων.

Ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου, Αλέξανδρος Ματθαίου, μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN σημειώνοντας ότι ο εντολέας του με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ. “Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί”.

Ο κ. Ματθαίου δήλωσε ότι ο οδηγός του μετέφερε πως δεν μπορούσε να δει τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. “Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα”.

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο. Μάλιστα διευκρινίζει πως ο οδηγός στη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα και δεν ήταν κουρασμένος.

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: “Ο πελάτης μου είναι ύποπτος, δεν τον κατηγορούνε” λέει ο δικηγόρος του οδηγού

O δικηγόρος του οδηγού σημειώνει ότι “Οι ευθύνες είναι αλλού”. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τούνελ διενεργούνταν εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. “Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα” καταλήγει ο κ. Ματθαίου.

Σχετικά με τις περαιτέρω νομικές ενέργειες των επιβαινόντων στο λεωφορείο, ο δικηγόρος του οδηγού δήλωσε ότι  η αστυνομία πραγματοποίησε συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. “Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού”, είπε.

Ο δικηγόρος δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ο οδηγός ανέλαβε το τιμόνι από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από Βόλο μέχρι Θεσσαλονίκη είχε άλλο οδηγό. Δεν οδηγούσε 18 ώρες, αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο οι ώρες ίσως να ήταν επτά, καθώς τόσες χρειάζονται με το αυτοκίνητο.

“Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε”, τόνισε ο κ. Ματθαίου.

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ