Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Βριλήσσια: Στις “φλόγες” τρία οχήματα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική – ΒΙΝΤΕΟ

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο με 7 πυροσβέστες και τρία οχήματα και εμπόδισε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βριλήσσια: Στις “φλόγες” τρία οχήματα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε τρία αυτοκίνητα στα Βριλήσσια. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα smart όχημα και επεκτάθηκε σε άλλα δύο παρακείμενα ΙΧ, επί της οδού Δωδεκανήσου και Πάρνηθος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο με 7 πυροσβέστες και τρία οχήματα και εμπόδισε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Φωτιά σε αυτοκίνητα στα Βριλήσσια: Τι να κάνετε αν δείτε φωτιά στο όχημα σας

α) Εάν δείτε καπνό ή φλόγα ή μυρωδιά από καμένο λάστιχο ή πλαστικό αντιδράστε αμέσως!

β) Κάντε στην άκρη όσο πιο γρήγορα μπορείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψετε το φλας για να φτάσετε σε ασφαλές σημείο του δρόμου (parking) ή σε κάποιο σταθμό εξυπηρέτησης και σταματήστε αμέσως, σβήνοντας τη μηχανή.

γ) Βγάλτε όλους τους επιβαίνοντες από το αυτοκίνητο. Μην επιστρέφετε στο καιόμενο όχημα για κανένα λόγο.

δ) Απομακρύνετέ τους όλους τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από το φλεγόμενο όχημα και μακριά από την κυκλοφοριακή κίνηση.

ε) Καλέστε το 199 και ενημερώστε με ακρίβεια για το συμβάν.

Τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψη της πυρκαγιάς

  • Ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο έχει λιγότερες πιθανότητες να πιάσει φωτιά.
  • Εάν πρόκειται να μεταφέρετε μέσα στο χώρο των επιβαινόντων βενζίνη ή μικρές ποσότητες υγραερίου, αυτά θα πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα. Φροντίστε να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό για εξαερισμό.
  • Επίσης, να έχετε πάντα υπόψιν ότι τα γκαζάκια και οι φιάλες προπανίου δεν πρέπει να μεταφέρονται ποτέ στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.
  • Ποτέ μην παρκάρετε το αυτοκίνητο εκεί που υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως ξερά χόρτα, που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τον ζεστό καταλύτη.
  • Να γνωρίζετε ότι τα επικίνδυνα σημάδια όπως κομμένα ή χαλαρά καλώδια, διαρροές λαδιού ή υγρών καθώς και ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενης και της περίπτωσης που παρατηρήσετε μια ασφάλεια πόρτας η οποία πέφτει πάνω από μια φορά, ενδέχεται να επιφέρουν την πρόκληση πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ