Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Ξεσπά ο πατήρ Αντώνιος για την παραπομπή του σε δίκη: “Πρόκειται για μείζονα σκευωρία” – Αποκάλυψε την επόμενη νομική του ενέργεια – ΒΙΝΤΕΟ

"Θα κάνουμε υπόμνημα στο συμβούλιο αντικρούοντας την πρόταση. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου" υποστήριξε ο πατήρ Αντώνιος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεσπά ο πατήρ Αντώνιος για την παραπομπή του σε δίκη: “Πρόκειται για μείζονα σκευωρία” – Αποκάλυψε την επόμενη νομική του ενέργεια – ΒΙΝΤΕΟ kivotostoukosmou.org

Ο πατήρ Αντώνιος μίλησε το Σάββατο για την πρόταση του εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της κακουργηματικής κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή και ξέσπασε κάνοντας λόγο για σκευωρία. 

Ξεσπά ο πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Ξεσπά ο πατήρ Αντώνιος: “Θα κάνουμε υπόμνημα στο συμβούλιο αντικρούοντας την πρόταση”

Συγκεκριμένα μιλώντας στο MEGA, είπε χαρακτηριστικά «υποστηρίζω και αποδεικνύω πως πρόκειται για μια μείζονα σκευωρία. Θα φανούν όλα στην πορεία και θα εκπλαγείτε. Θα κάνουμε υπόμνημα στο συμβούλιο αντικρούοντας την πρόταση. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου και περιμένω το δικαστήριο για να φανεί η σκευωρία. Η πρεσβυτέρα και τα παιδιά μου είναι κοντά μου και είμαστε δεμένοι. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι αθώος». 

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την παραπομπή του πατρός Αντώνιου σε δίκη για το αδίκημα της κακουργηματικής κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή εισηγήθηκε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός, με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο που θα έχει και τον τελικό λόγο για την υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του κάνει λόγο για «εκμετάλλευση της κυρίαρχης θέσης» που είχε ο ιερέας στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Κατά τον εισαγγελέα μπορεί ο κατηγορούμενος να «αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης», όμως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί αφού «υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Στην πρόταση ζητείται επίσης η διατήρηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και της εγγυοδοσίας, που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο ιερέα μετά την απολογία του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ