Κυριακή 04 Μαϊου 2025

Υπόθεση νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα: Οι εξελίξεις που ανατρέπουν τα δεδομένα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι περίεργες "συμπτώσεις" στις οποίες εστιάζουν οι αξιωματικοί της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα: Οι εξελίξεις που ανατρέπουν τα δεδομένα – ΒΙΝΤΕΟ Pixabay

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των νεκρών βρεφών σε Αμαλιάδα και Πάτρα. Νέα στοιχεία αναμένεται να εισφέρει η έρευνα της πενταμελούς επιστημονικής ομάδας που όρισε το Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το MEGA κάποια από τα μέλη της ομάδας επιστημόνων που την απαρτίζουν, ένας παιδολοιμοξιολόγος, ένας παιδοπνευμονολόγος, ένας παιδονευρολόγος και δύο παθολογοανατόμοι, έχουν θέσει ήδη στη διάθεση της παραγγέλουσας αρχής.

Οι αξιωματικοί της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής είχαν εστιάσει και σε άλλες περίεργες «συμπτώσεις», πέρα από την φυσική παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου, στους θανάτους των παιδιών.

Διάμεση πνευμονίτιδα έγραφαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τρεις από τους θανάτους χωρίς καμία αιτιολόγηση. Για την μόλις 1,5 έτους αδερφή της, το 2014 στο Άργος που υπογράφουν ο ιατροδικαστής Ναυπλίου-Καλαμάτας Νίκος Κοττακίδης και ο παθολογοανατόμος Εμμανουήλ Αγαπητός.

Για το μωρό της φίλης της Κατερίνας που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2021 αλλά και για το 19 ημερών δικό της βρέφος που κατέληξε τον Ιούνιο του 2022.

Το πόρισμά και στους δύο αυτούς θανάτους, συντάσσει ο Ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης που νεκροτόμισε το μικρό Παναγιώτη και αμφισβητείται η έκθεση του.

Υπόθεση νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα: Η αιτία θανάτου

Η διάμεση πνευμονίτιδα, που αναγράφεται ως αιτία θανάτου στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τα τρία πρώτα παιδιά, όχι μόνο αμφισβητείται ανοιχτά αλλά αποκλείεται ως αίτιο θανάτου από την πνευμονολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας

Την ίδια στιγμή προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», κινείται και η κρίσιμη γνωμοδότηση του παιδονευρολόγου, για το δεύτερο παιδί της Ειρήνης που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης.

Η δύο μηνών Μαρία Φρειδερίκη, πέθανε τον Οκτώβριο του 2023 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία μετά από νοσηλεία ενός μήνα από ανακοπή καρδιάς.

Η ιατροδικαστική έκθεση απέδωσε τον αιφνίδιο θάνατο του νεογνού, σε παθολογικά αίτια με ιστορικό επιληψίας. Όμως η ειδική επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., επιληψία δεν βλέπει, βασιζόμενη στα ευρήματα και τις εξετάσεις του παιδιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξέλιξη αυτής της έρευνας καθυστερούν για δικούς τους λόγους οι δύο παθολογοανατόμοι που δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ