Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Φόνος χωρίς αιτία!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φόνος χωρίς αιτία!

Ηταν 12 Ιουνίου. Ωρα 21.45 στην Λεωφόρο Αμαλίας στην Αθήνα, πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Σ.Α φοιτητής στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, μόλις είχε τελειώσει το μάθημα Κλασικής Κιθάρας που παράλληλα με τα Νομικά σπούδαζε στο Εθνικό Ωδείο και επέστρεφε σπίτι του.

Κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος και ανέμενε στη Στάση, το λεωφορείο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο για το Νέο Κόσμο όπου ήταν η κατοικία του.

Περί ώρα 22.45 (μετά μία ώρα), έφτασε το Λεωφορείο της γραμμής.

Αυτό, οδηγούσε ο οδηγός Χ.Σ του Αντωνίου.

Ο 22χρονος φοιτητής επιβιβάστηκε στο Λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα του. Ταυτόχρονα ζήτησε μία εξήγηση από τον οδηγό, για την μεγάλη καθυστέρηση του δρομολογίου η οποία τον είχε αναγκάσει να περιμένει επί μία ώρα, στην παραπάνω Στάση.

Ο οδηγός αντέδρασε πολύ άσκημα. Τον ύβρισε χυδαία.

Σ’ απάντηση ο φοιτητής ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού προφανώς με πρόθεση να καταγγείλει την συμπεριφορά του, στους ανωτέρους του.

Τότε ο οδηγός, -που εννοείται εκτελούσε κοινωνικό έργο μεταφοράς προσώπων- εξεμάνει!

Σηκώθηκε αστραπιαία από τη θέση του και άρχισε να τον κτυπά βίαια με τις γροθιές του, δεξιά και αριστερά του μετώπου. Στη συνέχεια με γροθιές και ένα ισχυρότατο επαγγελματικό κτύπημα κάθετα κάτω από το σαγόνι, τον πέταξε έξω από την ανοιχτή πόρτα του Λεωφορείου!

Το σώμα του άτυχου παιδιού, χωρίς αισθήσεις εξ αιτίας των κτηνωδών κτυπημάτων που είχε δεχτεί διέγραψε σε ύπτια θέση τροχιά δύο και πλέον μέτρων και έπεσε βίαια με το πίσω μέρος του κεφαλιού, στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.

Αμέσως μετά την πτώση, ο οδηγός, έθεσε σ’ εφαρμογή σχέδιο αποποίησης ευθυνών και διαφυγής του.

Ανοιξε τις πόρτες του Λεωφορείου και έφυγαν όλοι οι συνεπιβάτες. Κανένας δεν έμεινε στο σημείο, να συμπαρασταθεί στο παιδί και κανένας δεν κατέθεσε τι ακριβώς έγινε.

Αφού κατέβηκε και ο τελευταίος επιβάτης, ο οδηγός ψύχραιμα κατέβηκε και ο ίδιος από το Λεωφορείο. Πήρε θέση θεατή, ανάμεσα στο περαστικό πλήθος και ρωτούσε παραπλανητικά τον κόσμο να μάθει τι δήθεν είχε συμβεί, αν ήξεραν με ποιό τρόπο είχε τραυματιστεί ο νεαρός άνδρας. Αν ήταν χρήστης ναρκωτικών! κ.λ.π.

Απέκρυψε, ότι ο πεσμένος στο πεζοδρόμιο ήταν επιβάτης του Λεωφορείου.

Από το σημείο πτώσης, ο 22χρονος Σταύρος, με σπασμούς στα κάτω άκρα και με τις κόρες των ματιών αναποδογυρισμένες, διακομίστηκε στις Πρώτες βοήθειες. Αμέσως μετά, ο οδηγός μπήκε στο Λεωφορείο τελείωσε κανονικά τη βάρδια του. Και μετά πήγε στο σπίτι του, για ύπνο.

Στην Υπηρεσία του δεν ανέφερε, το παραμικρό!

Από τις “Πρώτες Βοήθειες” ο τραυματίας φοιτητής μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στο ΚΑΤ διαπιστώθηκε, πως από τα κτυπήματα του δράστη και την εκτόξευσή του στο πεζοδρόμιο, ο φοιτητής είχε υποστεί: 1. Εκτεταμένη υποδόρειο αιμορραγική διήθηση του δέρματος του ινίου και του ινιακού μυός επεκτεινόμενη και στο κέντρο της ινιοβρεγματικής περιοχής. 2. Διάσταση της δεξιάς μοίρας της λαβδοειδούς ραφής εξικνούμενης μέχρις του συστοίχου λιθοειδούς οστού, το οποίο εμφάνιζε αιμορραγική διήθηση. 3. Επισκληρίδιο και υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά. 4. Βαρύ μωλωπισμό της κάτω και της προσθίας μοίρας, του δεξιού μετωπιαίου και κροταφικών λοβών με σύντηξη της ουσίας αυτών. 5. Ομοιες αλλοιώσεις επί του αριστερού μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου.

Από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής του παθόντα στο Νοσοκομείο, κρίθηκε η κατάστασή του ως “εξαιρετικά κρίσιμη”.

Την δεύτερη κιόλας ημέρα εισαγωγής του, έπεσε σε μόνιμο “κώμα”.

Στις 20 Ιουνίου, δηλαδή μετά 8 ημέρες, “έφυγε από τη ζωή” στο ίδιο νοσοκομείο, χωρίς να επανακτήσει καμμία επαφή με το περιβάλλον, από τις παραπάνω βαρειές κακώσεις στο κεφάλι.

Το φρικτό έγκλημα της Πλατείας Συντάγματος δεν επρόκειτο να ανακαλυφτεί ποτέ!

Όμως τελικά αποκαλύφτηκε.

Δύο διερχόμενοι από τη Λεωφόρο Αμαλίας αυτόπτες μάρτυρες, -Καθηγητές Σωματικής Αγωγής- δεν έμειναν βουβοί. Ούτε με σταυρωμένα χέρια.

Τηλεφώνησαν από το σημείο στην Άμεση Δράση, πως, είδαν εμβρόντητοι ένα ανθρώπινο σώμα, να εκτοξεύεται μέσα από το Αστικό Λεωφορείο και να προσγειώνεται έξω στο πεζοδρόμιο, χωρίς ίχνος ζωής, χωρίς καθόλου αντανακλαστικά, σαν ένα “τσουβάλι πατάτες”. Κάλεσαν Ασθενοφόρο. Και ύστερα τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο γεμάτοι αγωνία, για την υγεία του νεαρού άνδρα.

Ετσι συνελήφθει ο αμετανόητος οδηγός και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου του επιβλήθηκαν βαρειές ποινές.

Στο ακροατήριο ο Συνήγορος της οικογένειας του θανόντος Ανδρέας Αναγνωστάκης, εξήρε την εντιμότητα και την ανθρωπιά των δύο Μαρτύρων Καθηγητών. Ενώ το ακροατήριο κατέκρινε την αδιαφορία, την δειλία και την απάθεια των επιβατών του Λεωφορείου και των άλλων περαστικών, που δεν έκαναν το αυτονόητο, αλλά προτίμησαν να μείνουν απλοί θεατές του εγκλήματος!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ