Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για μολότοφ, εμπρησμούς και δωροδοκία-δωροληψία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για μολότοφ, εμπρησμούς και δωροδοκία-δωροληψία

Ριζικές αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ενόψει της έναρξης των εργασιών των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο τις αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ήδη στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει η επανεξέταση της νομοθεσίας για τις πυρκαγιές και τους εμπρησμός, η επαναφορά του άρθρου που σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, όπως και ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την ίδια ώρα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ), σε κακουργηματική μορφή, όπως επίσης και η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, το οποίο με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Η ίδια επιτροπή 

Όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr ,το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει ήδη στην επανασύσταση της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με το σκεπτικό ότι τα μέλη της λόγω της γνώσης και της εμπειρίας τους μπορούν να προσεγγίσουν ολιστικά το νέο ποινικό κώδικα και να προβούν στις αναγκαίες τροποποιήσεις, χωρίς να προκληθούν περισσότερα προβλήματα και νέες δυσλειτουργίες στην δικαιοσύνη.

Επιπλέον η επανεξέταση των «προβληματικών» άρθρων από την ίδια επιτροπή εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα οι όποιες βελτιώσεις να είναι έτοιμες μέσα στο φθινόπωρο,και βασικά στις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και αρχίζει το νέο δικαστικό έτος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ