Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ποιες είναι οι επιλογές του υπ. Δικαιοσύνης για τις θέσεις προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιες είναι οι επιλογές του υπ. Δικαιοσύνης για τις θέσεις προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Έξι ονόματα κλήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της περασμένη Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη Βουλή για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των έξι αρχαιότερων (σύμφωνα την επετηρίδα) -για κάθε θέση-  δικαστικών.

 Αναλυτικότερα, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου  η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης  θα είναι μεταξύ των οι εξής  έξι αντιπροέδρων:

  • Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, η οποία αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια,
  • Γεώργιoς Λέκκας, ο οποίος αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019),
  • Πηvελόπη Ζωvταvoύ, αποχωρεί σε λιγότερο από σε ένα έτος,
  •  Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, αποχωρεί σε λιγότερο από σε ένα έτος,
  • Ειρήvη Καλoύ, αποχωρεί σε δυο χρόνια και
  • Δήμητρα Κoκoτίvη, αποχωρεί σε δυο χρόνια.

Παράλληλα,  για   τη θέση του  εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης  θα είναι μεταξύ των εξής αντεισαγγελέων: Δημητρίου Δασoύλα, Βασίλειου Πλιώτα, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, Βασιλικής Θεoδώρoυ, Ευσταθίας Σπυρoπoύλoυ και Παvαγιώτη Καραγιάvvη.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτριος Δασούλας αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019), από το εισαγγελικό σώμα, ο Βασίλειος Πλίωτας αποχωρεί σε τρία χρόνια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποχωρούν σε δυο χρόνια.

Πάντως,  μετά την κάλυψη των θέσεων του προέδρου και αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου θα ανακύψουν νέα κενά στις θέσεις των αντιπροέδρων και αντεισαγγελέων, ανάλογα με τις επιλογές, δηλαδή  εάν η θέση του εισαγγελέα θα καλυφθεί από τον εισαγγελικό κλάδο ή τον κλάδο των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Πάντως, μέχρι της έως τώρα ενδείξεις ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγιου θα προέρχεται από τον εισαγγελικό κλάδο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ