Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τους ανήλικους της ποινικής δικαιοσύνης 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τους ανήλικους της ποινικής δικαιοσύνης 

Με το «βλέμμα» στραμμένο στους ανήλικους που εμπλέκονται με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την παροχή κατάλληλων υποστηρικτικών παρεμβάσεων στους εφήβους, τους νεαρούς ενήλικες αλλά και στις οικογένειές τους.

Το πρωτόκολλο αποσκοπεί στη διασύνδεση και την ανάπτυξη σταθερής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών των δύο Υπουργείων, με σκοπό την παροχή κατάλληλων υποστηρικτικών παρεμβάσεων στους εφήβους και νεαρούς ενήλικες που εμπλέκονται με το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δυναμική των συμπράξεων μεταξύ δημόσιων φορέων και την ανάγκη συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν πολυσύνθετες κοινωνικές ανάγκες, όπως αυτές που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι, ιδίως μάλιστα σε περιόδους κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Υπογράφηκε ανάμεσα στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας  (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής (ΥΕΑ & ΚΑ) Αθήνας και Πειραιά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γεωργίου Γιαννόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Ευτύχη Φυτράκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, η συνεργασία της ΜΕΥ και των ΥΕΑ & ΚΑ Αθήνας και Πειραιά, πρόκειται να δώσει πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, όπως συμβουλευτική, κλινική παρακολούθηση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, διαγνωστικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές δράσεις σε ανηλίκους που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο να γίνουν ή είναι ήδη δράστες αξιόποινων πράξεων. 

Η ΜΕΥ λειτουργεί από το 2006, βασιζόμενη στις λειτουργίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τις «φιλικές» προς τους εφήβους υπηρεσίες (Διάκριση Π.Ο.Υ., Απρίλιος 2018).  Στην ΜΕΥ προσέρχονται έφηβοι (11-18 ετών) και νεαροί ενήλικες μέχρι 21 ετών (Τμήμα Μετάβασης) με οποιοδήποτε οργανικό ή ψυχοκοινωνικό αίτημα. Η ΜΕΥ λειτουργεί, επίσης, ως Κέντρο Πιστοποίησης Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠ-Υ από το Φεβρουάριο του 2013, εξυπηρετεί δε και τους μεγαλύτερους εφήβους και μετεφήβους (> 16 ετών).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ