Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων λόγω ΑΣΕΠ! (22 έως 31 Οκτωβρίου)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων λόγω ΑΣΕΠ! (22 έως 31 Οκτωβρίου)

Στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων στα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί διακοπή των εργασιών στα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Αθηνών από την Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, από ώρα 13:00′ μέχρι πέρατος του ωραρίου.

Η απόφαση ελήφθη από το ΔΣ του Συλλόγου, το οποίο επικαλείται «την αιφνιδιαστική αποχώρηση των υπαλλήλων που διορίστηκαν από τον προσωρινό πίνακα (της προκήρυξης 1Κ), για οκτώ μήνες με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, λόγω της ανακοίνωσης του οριστικού πίνακα του ΑΣΕΠ, στον οποίο δεν περιλαμβάνονταν».

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεδρίασε εκτάκτως στις 17-10-2018, μετά από την αιφνιδιαστική αποχώρηση των υπαλλήλων που διορίστηκαν από τον προσωρινό πίνακα (της προκήρυξης 1Κ), για οκτώ μήνες με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, λόγω της ανακοίνωσης του οριστικού πίνακα του ΑΣΕΠ, στον οποίο δεν περιλαμβάνονταν. Αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας, λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά από την ανωτέρω εξέλιξη, κυρίως στα τμήματα των ποινικών και πολιτικών εδρών, αλλά και την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων αποφάσισε ομόφωνα:

  • -Την διακοπή των εργασιών στα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την Δευτέρα 22-10-2018 έως και την Παρασκευή 31-10-2018 από ώρα 13:00 μέχρι πέρατος ωραρίου, με κύριο σκοπό:
  • -Την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των συναδέλφων μας από τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχουν φορτωθεί πέρα από κάθε όριο ανθρώπινων αντοχών και τους κινδύνους από ενδεχόμενα λάθη που αυτό συνεπάγεται, και
  • -Την δυνατότητα στους Γραμματείς έδρας να χρησιμοποιούν το δίωρο των διακοπών για την σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων εντός του ωραρίου εργασίας τους. Ζητούμε, Την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των νέων συναδέλφων και την άμεση υλοποίηση του πορίσματος της επιτροπής ανακατανομής των οργανικών θέσεων  από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Συνάδελφοι, Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα εξετάσει όποια μέτρα χρειαστούν για την ανακούφιση των συναδέλφων μας και για όσο διάστημα χρειαστεί. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-10-2018 ώρα 13.00, κτίριο 13, ισόγειο ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25–10-2018»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ