Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Στις φυλακές Νέων Αυλώνα ο υπουργός Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φυλακές Νέων Αυλώνα ο υπουργός Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Τη σχολική γιορτή, για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου του Γυμνασίου-Λυκείου που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, παρακολούθησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής παρουσιάστηκαν τραγούδια, αφηγήσεις αλλά και θεατρικά δρώμενα από κρατουμένους – μαθητές. Στη συνέχεια ο Υπουργός παρέδωσε επαίνους, που συνοδεύονται και από χρηματικά βραβεία, στους δύο κρατουμένους-μαθητές του Καταστήματος που πέτυχαν πρόσφατα μέσω πανελλαδικών εξετάσεων την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Υπουργός αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη γιορτή τόνισε:

«Αυτή την ημέρα μνήμης το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ είναι ένα σήμα για την υποστήριξη που οφείλουμε να δίνουμε στις εκπαιδευτικές δομές, στα καταστήματα κράτησης και στους νέους ανθρώπους γιατί ο τρόπος που η πολιτεία συμπεριφέρεται στους νέους, είτε είναι ελεύθεροι είτε είναι φυλακισμένοι, δείχνει την ποιότητα των θεσμών της».

Παράλληλα, μετά την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης ενημερώθηκε αναλυτικά από στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε. για τα έργα που διεξάγονται και αυτά που πρόκειται να αρχίσουν στο κατάστημα με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και εργασίας των υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ