Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε η ΕΣΗΕΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε η ΕΣΗΕΑ

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου ζήτησε με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν θέματα τα οποία τελευταίως πλήττουν τον δημοσιογραφικό Κλάδο.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων, που τολμούν να δημοσιοποιήσουν ρεπορτάζ και να εκφράσουν την άποψή τους και την κριτική τους σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι και οι υπεύθυνοι των εφημερίδων να οδηγούνται στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τα πρόσφατα γεγονότα εκφράζει την αποδοκιμασία του για τη μέθοδο που έχουν επιλέξει ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και την ανησυχία του για τον τρόπο που εφαρμόζεται ο «τυποκτόνος» νόμος σε βάρος συναδέλφων μας.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν από κοινού οι παράνομες διώξεις κατά δημοσιογράφων και να καταθέσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας επί του θέματος.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.

Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε το συντομότερο στο κάλεσμά μας, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να συμβάλουμε στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Κλάδο”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ