Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σύσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου

Η πορεία εφαρμογής του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών,  συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δικαστηρίων, τη δικαστική συνεργασία, την ανταλλαγή προγραμμάτων για τη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΔΔΑΔ κ. Γιώργος Σάρλης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Μαρία Γιαννακάκη.

Τόσο ο κ. Καλογήρου όσο και ο κ. Νικολάου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταξύ τους συνεργασία σε πολλούς τομείς αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά επεκτείνεται και στο πλαίσιο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ