Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τι αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου στον Κορυδαλλό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου στον Κορυδαλλό

Στην ενίσχυση προσωπικού και στον καλύτερο έλεγχο προσανατολίζονται οι αποφάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ύστερα από τη στυγερή δολοφονία με μαχαίρι του κατηγορούμενου στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, Αρμπερ Μπάκο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι πολύωρες συσκέψεις που ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οδήγησαν στην απόφαση για:

  • ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ,
  • εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας,
  • πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης,
  • τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου,
  • σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και
  • συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρ. Ανδρικόπουλο, ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι», νώ στρέφεται κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων λέγοντας: «η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

Οι δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών, και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του Καταστήματος και σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ