Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς και ζητούν την άμεση παρέμβαση Καλόγηρου;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι συμβαίνει στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς και ζητούν την άμεση παρέμβαση Καλόγηρου;

Με μία σκληρή ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Σωφρονιστικών υπαλλήλων κατήγγειλαν τόσο τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής όσο και την Διευθύντρια της Αγροτικής Φυλακής Αγιάς Χανίων Κρήτης

για την «καρατόμηση» – όπως χαρακτηριστικά λένε- Προϊσταμένων αλλά και την «τιμωρία» συναδέλφου τους ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας Σωματείου Υπαλλήλων και εξέφρασε κριτική δημοσίως σε πράξεις της προϊσταμένης αρχής! Τέλος καλούν τον Υπ. Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να παρέμβει άμεσα και να βάλει τέλος σε όλη αυτήν την «κατάντια»

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Σωφρονιστικών υπαλλήλων

“Οι συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων θέτουν σε σοβαρότατη αμφισβήτηση την ελευθερία της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτή ορίζεται και προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την εγχώρια, αλλά και διεθνή νομοθεσία.

“Η εικόνα που έχουν κάποιες από τις φυλακές της χώρας είναι αποτέλεσμα ιδεοληψιών, εμμονών και ρεβανσισμών”

Μετά τις Ένορκες διοικητικές εξετάσεις, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις συνδικαλιστικών στελεχών και τις καρατομήσεις Προϊσταμένων στις Φυλακές έρχεται άλλη μία περίπτωση να καταγραφεί σε αυτόν τον κατάλογο.

Αυτή τη φορά, συνάδελφός μας που συμμετείχε στην προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας Σωματείου Υπαλλήλων στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς Χανίων Κρήτης τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού από την Διευθύντρια της Φυλακής διότι εξέφρασε κριτική δημοσίως σε πράξεις της προϊσταμένης αρχής!!!

Και σαν να μην έφτανε αυτή η τιμωρία, λίγες ημέρες αργότερα αποφασίστηκε ως «διά μαγείας» η υποχρεωτική του απόσπαση σε άλλη όμορη Φυλακή, με την ταυτόχρονη μετακίνηση άλλου υπαλλήλου, ο οποίος επιθυμούσε την μετάθεσή του, αλλά είχε απορριφθεί προηγουμένως από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο! Τις μετακινήσεις αυτές τις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θεωρούμε άστοχη και υπαγορευμένη την απόφαση της Διευθύντριας της Αγροτικής Φυλακής Αγιάς να τιμωρήσει με στέρηση μισθού τον συνάδελφό μας στην προσπάθειά του να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει Σωματείο στην Φυλακή. Το ίδιο ισχύει και για τον Αρχιφύλακα της Φυλακής και τους ενημερώνουμε ότι είτε το θέλουν είτε όχι, Σωματείο στην Φυλακή θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ για άλλη μία φορά τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιο Φυτράκη, ο οποίος αποφάσισε την υποχρεωτική μετακίνηση του συναδέλφου μας εκτός Φυλακής Αγιάς, προφανώς ως «επιστέγασμα» της τιμωρίας.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως η εικόνα που έχουν σήμερα κάποιες από τις φυλακές της Χώρας είναι αποτέλεσμα ιδεοληψιών, εμμονών και ρεβανσισμών και κάποια στιγμή όταν δεν θα μπορούν πλέον κάποιοι να εξωραΐζουν τις καταστάσεις αυτές και να παραπληροφορούν θα τους καταλογιστεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου να παρέμβει άμεσα και να βάλει επιτέλους ένα φραγμό σε όλη αυτήν την κατάντια, να σταματήσει την υποχρεωτική μετακίνηση του συναδέλφου μας, ούτως ώστε να προστατευθεί έμπρακτα η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Η Ομοσπονδία μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει δράση και για αυτό το περιστατικό”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ