Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τροπολογία για τη βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροπολογία για τη βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης

Σε ενέργειες για τη βελτίωση της απονομής Δικαιοσύνης προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, υλοποιώντας τις εξαγγελίες του Μιχάλη Καλογήρου, όταν ανέλαβε την ηγεσία.

Τέσσερα σημεία επισημαίνει το ίδιο το υπουργείο στην τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία -όπως αναφέρεται- κινείται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της απονομής της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα:

  • Αναβαθμίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξοικείωσή τους με ζητήματα οικονομικού/χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος και ευρύτερα τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση στην απονομή της.
  • Παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2016 επί διετία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρόσληψης νέων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν έως τις 31/12/2020.
  • Συγκροτείται κεντρική δομή με τη μορφή ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) με στόχο τον συντονισμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας και επέκτασης του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ.
  • Προωθείται ρύθμιση που αποσκοπεί στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΧΔΙΚ και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ