Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Υπ. Δικαιοσύνης: Καλεί τους κατοίκους από το Μάτι για ενημέρωση επί του νέου ΠΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπ. Δικαιοσύνης: Καλεί τους κατοίκους από το Μάτι για ενημέρωση επί του νέου ΠΚ

Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την πρόβλεψη του σχεδίου του νέου ποινικού κώδικα βάσει της οποίας μειώνεται στο μισό η απειλούμενη ποινή για περιπτώσεις όπως η πυρκαγιά στο Μάτι και η πλημμύρα στη Μάνδρα, απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα. Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ