Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αποκάλυψη: Security σε άλλα 32 υποθηκοφυλακεία ( έγγραφο) – Με δικηγόρους στα μεγάλα δικαστήρια – Τα μέτρα ασφαλείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Security σε άλλα 32 υποθηκοφυλακεία ( έγγραφο) – Με δικηγόρους στα μεγάλα δικαστήρια – Τα μέτρα ασφαλείας

Με υπηρεσίες security θα λειτουργούν επιπλέον 32 υποθηκοφυλακεία της χώρας για την αποφυγή συνωστισμού, από σήμερα, σε απάντηση του αιτήματος των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων που διαμαρτυρήθηκαν χθές πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους.

Με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετούνται άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας  .  Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, που δημοσιεύει το dikastiko.gr  “….η ανωτέρω εταιρεία αναλαμβάνει τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των ως άνω υποθηκοφυλακείων με ένα (1) φύλακα σε καθένα από αυτά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09:00 έως 14:00. Η δαπάνη για την εκτέλεση της προαναφερόμενης υπηρεσίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό είκοσι εννέα χιλιάδων επτακοσίων εξήντα ευρώ (29.760,00 €), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού στον Ειδικό Φορέα 10172060000000 – Α.Λ.Ε. 2420989001 του οικονομικού έτους 2020”.

Ποια αφορά

Η απόφαση αναφέρει: «…Εγκρίνουμε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία «JK SECURITY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΛΕΧΑΙΝΩΝ), ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΒΑΡΔΑΣ), AΝΔΡΟΥ, ΑΡΤΑΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΑΤΡΩΝ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΙΟΥ και των Κτηματολογικών Γραφείων ΚΩ – ΛΕΡΟΥ (ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ), ΡΟΔΟΥ (ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΤΗΛΟΥ ΧΑΛΚΗΣ) προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 29-04-2020».

Και άλλα 13

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χθές υπαρχουν security  σε 13 υποθηκοφυλακεία για να ρυθμίζουν την είσοδο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι τα υποθηκοφυλακεία  «… Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 27-4-2020». H σύμβαση θα έχει κόστος για το ελληνικό δημόσιο λίγο πάνω από 11.000 ευρώ.

Δικηγόροι Αθήνας : Αναστολή 2 ημερη αποχή σε περιφερειακά ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία

Πάντως οι δικηγόροι περιμένοντας την υλοποίηση της κυβερνητικής προοπτικής για φρούρηση των υποθηκοφυλακείων προχώρησαν σε διήμερη στοχευμένη 2ημερη αποχή  στα Ειρηνοδικεία Αχαρνών, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρίου, Μαραθώνα και Μεγάρων, όλων των έμμισθων Υποθηκοφυλακείων (συμπεριλαμβανομένου του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών) καθώς επίσης και των άμισθων Υποθηκοφυλακείων Γλυφάδας και Ιλίου .

Αντίθετα προχώρησαν σε  αναστολή της αποχής ια τα μεγάλα δικαστήρια (Πρωτοδικείο, Εφετείο , Αρειος Πάγος) .

Μέτρα προστασίας

Ειδικά  για το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίστηκαν μέτρα για την προστασία των πληρεξουσίων Δικηγόρων που θα χρειαστεί να προσέλθουν στο χώρο της πρ. Σχολής Ευελπίδων κατά τις επόμενες ημέρες

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ:

«…Κατόπιν συνεννόησης και παρέμβασης του Προέδρου Δ.Σ.Α. Δημήτρη Βερβεσού και του Συμβούλου Ιωάννη Κάπου με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών , για την ομαλή και εύρυθμή λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.26804/25.04.2020, ΦΕΚ Β΄ 1588/25.04.2020 Κ.Υ.Α. και την προστασία των πληρεξουσίων Δικηγόρων που θα χρειαστεί να προσέλθουν στο χώρο της πρ. Σχολης Ευελπίδων κατά τις επόμενες ημέρες, θα ληφθούν τα εξής μέτρα:

1) Όσον αφορά στην είσοδο στους χώρους του Πρωτοδικείου Αθηνών θα παραμένει ανοικτή μόνον η κεντρική είσοδος της οδού Ευελπίδων.

2) Όλοι οι εισερχόμενοι θα θερμομετρούνται υποχρεωτικά κατά την είσοδο από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σε περίπτωση διαπίστωσης μη φυσιολογικής θερμοκρασίας θα απαγορεύεται η είσοδος και θα ειδοποιείται ο Ε.Ο.Δ.Υ. Προς τούτο προτείνουμε οι συνάδερφοι να προσέρχονται τουλάχιστον τριάντα λεπτά νωρίτερα της ώρας δικασίμου.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει ημερήσια υπηρεσία συμβούλου ΔΣΑ, ο οποίος θα καλείται να πάρει αναβολή, εξυπηρετώντας συναδέρφους των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των Δικαστηρίων.

3) Για την είσοδο εντός κλειστών χώρων (κτιρίων, αιθουσών κλπ) θα είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. Σας ενημερώνουμε ότι η μη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου θα συνεπάγεται απαγόρευση εισόδου εντός των κτιρίων.

4) Θα διατίθενται από τον Δ.Σ.Α., στο χώρο των Δικαστηρίων της π. σχολής Ευελπίδων, μάσκες προστασίας προσώπου, σε περιορισμένο αριθμό, για όσους συναδέρφους τυχόν δεν διαθέτουν ή δεν έχουν προβλέψει την προμήθεια ατομικής μάσκας.

5) Οι υποθέσεις που θα εισάγονται προς συζήτηση σε κάθε δικάσιμο ασφαλιστικών μέτρων θα προκύπτουν από το σχετικό έκθεμα, το οποίο θα αναρτάται στο site του Δικηγορικού Σύλλογο Αθηνών προς ενημέρωση των μελών του και αποφυγή της άσκοπης προσέλευσης στα Δικαστήρια, πληρεξουσίων και διαδίκων, των οποίων οι υποθέσεις δεν εισάγονται προς συζήτηση.

Οι υποθέσεις του πινακίου θα εκφωνούνται ανά τριάντα λεπτά. Η ώρα δικασίμου κάθε υπόθεσης θα προκύπτει ρητώς εκ του πινακίου και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποχρεωτική η προσέλευση κατά την 9.00 π.μ.

6) Προς αποφυγή συνωστισμού για το χρονικό διάστημα από τις 28-4-2020 έως και τις 30-6-2020, η εκδίκαση αιτήσεων εξάλειψης ή μεταρρύθμισης συναινετικών προσημειώσεων θα γίνεται μόνον με τον τρόπο που περιγράφεται στις διατάξεις του άρθρου 17 ν. 4684/2020 (ΦΕΚ Α΄/86/25-4-2020). Ειδικότερα η συζήτηση διεξάγεται εγγράφως, χωρίς την φυσική παρουσία διαδίκων, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 115 ΚΠολΔ και οι διάδικοι παρίστανται στο ακροατήριο του δικαστηρίου με δήλωση του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 242 ΚΠολΔ.

Ως εκ τούτου οι πληρεξούσιοι συνάδερφοι θα πρέπει την προτεραία της δικασίμου συζητήσεως της αιτήσεως, να καταθέσουν στην γραμματεία του κτιρίου 4 πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα για την έκδοση της απόφασης έγγραφα.

7) Από την 29/4/2020 θα ενεργοποιηθεί και η ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης εξάλειψης ή μεταρρύθμισης συναινετικής προσημείωσης.

Έτι περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι χώροι των κτιρίων της π. Σχολής Ευελπίδων έχουν απολυμανθεί από ειδικό συνεργείο.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΠΡΩΤΟΔΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ