Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ένα βιβλίο – εφόδιο στους νομικούς: 157 νομοθετήματα ταξινομημένα στο “Ποινολόγιο Ειδικών Ποινικών Νόμων”

Φιλοδοξία να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα σε όσους ασχολούνται με την Ποινική Δικαιοσύνη υπό την επιμέλεια της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σοφίας Διπλοΐδου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένα βιβλίο – εφόδιο στους νομικούς: 157 νομοθετήματα ταξινομημένα στο “Ποινολόγιο Ειδικών Ποινικών Νόμων” dikastiko.gr

Το… κουβάρι της πληθώρας των νομοθετικών διατάξεων επιχειρεί να ξεμπλέξει ένα νέο βιβλίο και να δώσει χείρα βοηθείας σε όλους όσους ασχολούνται με την Ποινική Δικαιοσύνη.

Σε αυτό στοχεύει η έκδοση του βιβλίου «Ποινολόγιο Ειδικών Ποινικών Νόμων» το οποίο περιλαμβάνει 157 νομοθετήματα, ενημερωμένα μέχρι και τον Ν. 5108/2024 (ΦΕΚ Α΄ 65/2.5.2024) που έχουν ταξινομηθεί σε θεματικές ενότητες, μετά από επιλογή αυτών που απαντώνται στην πράξη , με την καταχώριση τους σε ειδικούς πίνακες, κατηγοριοποιημένους ανά έγκλημα, άρθρο, ποινή.

Το βιβλίο που συνέταξε η Κατερίνα Δ. Καραϊσκάκη, επιμελήθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σοφία Διπλοΐδου και προλογίζει ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Σπυρίδων Παππάς, ενώ αποτελεί έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Όπως αναφέρεται «ο πληθωρισμός των ειδικών ποινικών διατάξεων σε αρκετούς νόμους, αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τον εφαρμοστή του δικαίου (Δικαστή, Εισαγγελέα, Δικηγόρο), κατά την από μέρους του ανεύρεση της ειδικής ποινικής διάταξης που τον ενδιαφέρει τη χρονική στιγμή που επιθυμεί να την αναγνώσει. Για τον λόγο αυτό, παρά την ολοένα εξελισσόμενη διαδικτυακή τεχνολογία η οποία πράγματι συνιστά αναγκαίο εφόδιο για τον σημερινό νομικό, είναι πάντα επίκαιρη και χρήσιμη η ύπαρξη ενός εύχρηστου βιβλίου, το οποίο θα συγκεντρώνει με αλφαβητική σειρά τους ειδικούς αυτούς ποινικούς νόμους στους οποίους θα μπορεί να ανατρέχει ο εφαρμοστής του δικαίου στο σπίτι, στο γραφείο και στο δικαστήριο, προκειμένου άμεσα να διευκολύνεται στην εργασία του».

Για το λόγο αυτό η έκδοση «Ποινολόγιο Ειδικών Ποινικών Νόμων» περιλαμβάνει τα 157 νομοθετήματα, μέχρι τον Μάιο του 2024. Εκτός από την ταξινόμηση σε θεματικές ενότητες, μετά από επιλογή αυτών που απαντώνται στην πράξη , με την καταχώριση τους σε ειδικούς πίνακες, κατηγοριοποιημένους ανά έγκλημα, άρθρο, ποινή, περιλαμβάνει επιπλέον αναλυτική αποτύπωση της νομοτυπικής μορφής των αδικημάτων και των δικονομικών διατάξεων που τα αφορούν, όπως και άλλων διατάξεων, ιδιαίτερα χρήσιμων κατά την καθημερινή εφαρμογή των ειδικών ποινικών νόμων στην πράξη.

Και όπως αναφέρουν οι συντελεστές της έκδοσης «με αυτό το περιεχόμενο, το ανά χείρας πόνημα ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για όσους διακονούν την ποινική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ