Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Επιστολή Βερβεσού προς δικαστές και Τσιάρα: Να αναστείλετε την τοποθέτηση πυλών απολύμανσης κατά κορονοϊού στα δικαστήρια

Αναστολή της προμήθειας και τοποθέτησης πυλών ανίχνευσης ζητάει με επιστολή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, επικαλούμενος τη γνωμοδότηση του ΕΟΦ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστολή Βερβεσού προς δικαστές και Τσιάρα: Να αναστείλετε την τοποθέτηση πυλών απολύμανσης κατά κορονοϊού στα δικαστήρια

Μετά από διάφορες ενώσεις δικαστικών λειτουργών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στην τοποθέτηση πυλών απολύμανσης κατά του κορονοϊού στα δικαστήρια, μετά και την τοποθέτηση του ΕΟΦ. Αν και αρχικώς οι δικηγόροι δεν εμφανίζονταν αντίθετοι, τα νέα στοιχεία του ΕΟΦ τους οδήγησαν σε αναπροσαρμογή της απόφασής τους.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, σημειώνει πως «η από 15.12.2020 ανακοίνωση του ΕΟΦ, η οποία έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με την υγειονομική καταλληλότητα και προσφορότητα των πυλών ή θαλάμων ψεκασμού για απολύμανση.

Συγκεκριμένα – όπως αναφέρει ο κ. Βερβεσός – κατά τον ΕΟΦ «ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση».

Για το λόγο αυτό υπογραμμίζει πως μετά και τη σχετική τοποθέτηση του ΕΟΦ, που είναι ο μόνος αρμόδιος σχετικά φορέας, καταδεικνύεται ότι οι εν λόγω πύλες ψεκασμού δεν είναι υγειονομικά κατάλληλες προς αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Σας καλούμε να αναστείλετε οιαδήποτε τυχόν διαδικασία προμήθειας τέτοιων μηχανημάτων (θαλάμων ή πυλών ψεκασμού απολύμανσης) στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας» καταλήγει στην επιστολή του ο Δ. Βερβεσός, ως πρόεδρος του ΔΣΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ