Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού – Διαβούλευση 11 υπουργείων

το πλαίσιο αυτής της δράσης, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνου Αλεξανδρή και του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα, διαδικτυακή διαβούλευση έντεκα Υπουργείων, όπου  η Unicef παρουσίασε την κατάσταση των Παιδιών και των Νέων στην Ελλάδα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα  του παιδιού – Διαβούλευση 11 υπουργείων

Μία από τις πιο βασικές δράσεις της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνου Αλεξανδρή και του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα, έλαβε χώρα διαδικτυακή διαβούλευση έντεκα Υπουργείων, όπου  η Unicef παρουσίασε την κατάσταση των Παιδιών και των Νέων στην Ελλάδα.

Κύριες θεματικές ήταν το δικαίωμα του παιδιού στην Υγεία, την Εκπαίδευση, ενώ συζητήθηκαν τα θέματα της προστασία των δικαιωμάτων τους, τα φαινόμενα κακοποίησης, η προσβασιμότητα των παιδιών και των νέων στη δικαιοσύνη, η έμφυλη βία, καθώς επίσης θέματα κοινωνικού αποκλεισμού για ευάλωτες κατηγορίες, όπως παιδιά με αναπηρίες, παιδιά Ρομά κλπ.

Στη διαδικτυακή αυτή Διαβούλευση ο κύριος Luciano Calestini, αντιπρόσωπος του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα έθεσε τις προτεραιότητες δράσεων.

Την Προεδρία ΚυβέρνησηςΓενική Γραμματεία Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών εκπροσώπησε η Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού,  κυρία Παυλίνα Σπανδώνη.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε η κυρία Σίσσυ Γκίκα, Γενική  Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε ο κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης , Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκπροσώπησε ο κύριος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας καθώς και η κ. Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκπροσώπησε ο κύριος Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, καθώς και η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων ανηλίκων .

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, Προϊστάμενος του κλάδου Ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Μοσκώφ Ηρακλής, ειδικός εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και ο  κύριος Ιωάννου, Πρέσβης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ